Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

Suudilerle, İsrail arasındaki normalleşme tam gaz sürüyor

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça internet sayfasında, İsrail ile Suudi Arabistan vatandaşları arasında yaşanan ilginç bir normalleşme haberinin videosuna yer verildi. Videoda, Suudi gazetecinin, İsrail vatandaşlarına gösterdiği konukseverlik övülüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-09 10:50:58

Suudilerle, İsrail arasındaki normalleşme tam gaz sürüyor

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki normalleşmenin zirveye ulaştığı bildirildi.

İşgal devleti İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın “Arapça İsrail” internet sayfasında İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşmenin her geçen gün daha da pekiştiğine dair bir haber ve video yayınlandı. Videoda, Yahudi vatandaşlarına, Suudi Arabistan'da gösterilen konukseverlik kutlanıyor.

Ekran Resmi 2019-12-09 10.20.24

Yayınlanan videoda İsrail'in davetlisi olarak gelen ve Filistinliler tarafından Mescid-i Aksa'dan kovulan Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud'un, Yahudi arkadaşları ile birlikte başkent Riyad'daki evinde Yahudi düğün ve kutlamalarında söylenen popüler ‘Have Nagela' (Bizi Mutlu Kıl') şarkısını söylerken görülüyor.

Have Nagela ayrıca, Filistin'de bir Yahudi devletin kurulmasına yol açan Balfour Deklarasyonu'nun ilanından sonra İsrail'deki kutlamalarda en çok söylenen halk şarkıların başında geliyor.

İbranice dilini akıcı olarak konuşan Suudi gazeteci Muhammed Suud, daha önce yayınladığı bir videoda, Yahudi arkadaşlarını evinde daha fazla görmeyi, onlara kalbini açmaya hazır olduğunu söylemiş, onlara açık bir şekilde: ‘Evinize hoş geldiniz' mesajı göndermişti. Suudi gazetecinin yayınladığı videodan sonra İsrail'deki takipçileri ve arkadaşları sosyal medaya üzerinden yaptıkları açıklamalarda memnuniyetlerini dile getiren cümleler kullanmışlardı.

Videonun yayınlanmasından sonra Suudi gazeteci ile evine davet ettiği Yahudi arkadaşları arasındaki yakınlaşma ve birlikte şarkı söylemelerinden rahatsız olan bazı Suudi vatandaşları, kızgınlıkların sosyal medya hesaplarından ifade etti. Suudi yetkililerinin Muhammed Suud'a müdahale etmesini ve tutuklanmasını isteyen Suudi vatandaşlar, topraklarında istenmeyen İsrail vatandaşlarının kovulmasını istedi.

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın yönetimin başına geçmesinden sonra işgal devleti İsrail ile normalleşme girişimlerini hızlandırmıştı. Suudi halkının karşı çıkmasına rağmen iki ülke arasındaki normalleşme politikaları sonucu İsrail'den Suudi Arabistan'a, Suudi Arabistan'dan da İsrail'e ziyaretler artmıştı.

 

 

Haber Ara