Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Suudi gazetesi PKK'lıyı Dışişleri Bakanı olarak niteledi

Suudi Arabistan'ın Ukaz gazetesi uzun bir röportaj yaptığı PKK'lıyı, 'PKK'nın Dışişleri Bakanı' olarak nitelendirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-14 00:33:03

Suudi gazetesi PKK'lıyı Dışişleri Bakanı olarak niteledi

Suudi Arabistan'ın yarı resmi medya organlarından "Ukaz" gazetesi, PKK'lıyla yaptığı uzun bir röportajı yayınladı.

Gazete, röportaj yaptığı PKK'lı Rıza Altun'u, "PKK'nın Dışişleri Bakanı" ve "Abdullah Öcalan'ın Suriye'de kaldıkları sıradaki arkadaşlarından biri" olarak nitelendirdi.

"BU İSİMLE BULUŞMAK BENİM İÇİN BİR FIRSAT"

Röportajı gerçekleştiren gazeteci Abdullah el-Gadvi, bu buluşmayı bir "fırsat" olarak değerlendirerek, "Bir gazeteci olarak; terörist şeklinde nitelendirilen ve Türk makamlarınca arananlar listesinde bulunan biriyle buluşmak, benim için bir fırsat." ifadesini kullandı.

RÖPORTAJI KANDİL'DE YAPMIŞ

Röportajın, yaklaşık üç ay önce Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı bölgesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

NELER SÖYLEDİ?

PKK'lı Altun, Suudi gazetesinde yayınlanan röportajında, terör örgütü PKK'nın Suriye'de rejim güçleri ve ABD ile ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Altun, bu ilişkinin bir "zorunluluk" olduğunu öne sürdü.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ABD ve Rusya'yla ilişkisi hakkında ise Altun, "Siyasi olarak, ABD ile ayrı düşünüyoruz." dedi.

Körfez ülkeleri dışişleri bakanları, 13 Ekim 2016'da Türk mevkidaşları Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdikleri toplantıda, PKK ve diğer terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Türkiye'nin kendisini müdafaa hakkını desteklediklerini açıklamıştı.

Haber Ara