Dolar

32,2896

Euro

34,6670

Altın

2.409,57

Bist

10.045,74

Suudi Bakan, Müslüman Kardeşleri ‘Şeytani’ ilan etti

Doğu Bölgesinde düzenlenen ‘Kooperatif Ofisleri Toplantısı’nda konuşan Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı' Abdullatif Bin Abdulaziz El Şeyh, “En tehlikeli ve en büyük kötülüklerden biri, birçok Müslüman ülkedeki insanların düşüncelerine nüfuz eden şeytani Müslüman Kardeşlerdir” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-04 12:18:12

Suudi Bakan, Müslüman Kardeşleri ‘Şeytani’ ilan etti

Ülkesinde önde gelen ilim adamlarının kitaplarının yasaklatması ve toplatmasıyla tepkilerin odağındaki Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdullatif Bin Abdulaziz El Şeyh'ten tepki çekecek bir açıklamada bulundu. Bakan El Şeyh, “En tehlikeli ve en büyük kötülüklerden biri, birçok Müslüman ülkedeki insanların düşüncelerine nüfuz eden, şeytani Müslüman Kardeşlerdir" dedi.

Müslüman Kardeşler'in, Müslüman ve Müslüman olmayan insanlara kötülük ettiğini belirten Bakan El Şeyh, “Yöntemlerini ifşa etmek, planlarını açığa çıkarmak, oğullarımızı ve kızlarımızı ve toplumun bütün üyelerini bu kötü niyetli grubun kötülüklerinden kurtarmalıyız” dedi.

BAKAN EL ŞEYH, HALKI SAPKIN
EĞİLİMLERE KARŞI UYARDI

Doğu Bölgesi'ndeki, ‘2030 Krallığı Vizyonuna Ulaşmak ve Toplumu Yasaklanmış Terörist Grupların Fikirlerinden Korumak' başlığı altında, 500'den fazla bilim adamı, düşünür ve kooperatif çalışanlarının katıldığı ‘Kooperatif Ofisleri Toplantısı'nda konuşan İslami İşler Bakanı Abdullatif Bin Abdulaziz El Şeyh, sapkın eğilimlere ve gruplara karşı halkı uyarmanın büyük bir sorumluluk ve meşru bir görev olduğunu söyledi.

Savunma forumlarında, “aşırılık yanlısı grupların" etkisiyle ilgili bir soruya cevaben, İslami İşler Bakanı El Şeyh, bu olgunun ele alındığını ve sona erdiğini vurgulayarak "bütün platformlarda bireysel yanlış uygulamalar olduğunu" açıkladı.

İLİM ADAMI ABDULAZİZ TARİFİ'NİN
KİTAPLARINI YASAKLATMIŞTI

Suudi Arabistan ‘İslami İşler Bakanı' Abdullatif Bin Abdulaziz El Şeyh, ülkenin önde gelen ilim adamlarından Şeyh Abdulaziz Tarifi'nin kitaplarını yasaklatarak, toplattırmıştı.
Abdulaziz Tarifi'nin, herhangi bir suça karışmadığı halde Suudi rejiminin politikalarına ters düştüğü için üç yıldır hapiste tutulduğu bildirildi.

 

Haber Ara