Dolar

32,4519

Euro

34,7410

Altın

2.440,77

Bist

9.915,62

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr Ürdün'de

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr Ürdün'de

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 00:31:35

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr Ürdün'de
Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr'i kabul etti.

Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cübeyr, İran ve P5+1 arasındaki müzakereler ile Suriye, Irak ve Yemen'deki gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

DAEŞ'in bölgede işlediği "suçların" Araplara zarar verdiğini ifade eden Cübeyr, "DAEŞ Araplara zarar verdiği kadar İran'a da zarar veriyor" dedi.

Cübeyr, ABD ile iyi ilişkilere sahip olduklarını belirterek, Suudi Arabistan'nın Yemen'de Husilere karşı yürütülen operasyonda ve diğer gelişmelerde ABD'den destek almadığını, devlet olarak kendilerinin karar aldıklarını vurguladı.

- "Terörizme karşı savaşta Suudi Arabistan'la aynı görüşteyiz"

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh de Yemen, Suriye ve Irak'daki olaylarda ve terörizme karşı savaşta Suudi Arabistan ile aynı görüşü paylaştıklarını dile getirerek, Suudi Arabistan'ın terörizmle mücadeledeki rolünü övdü.

Cudeh, ülkesinin Suriye'deki iç savaşta Cenevre'de alınan kararları ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini desteklediğini söyledi.

Cübeyr ve Cudeh, Filistin meselesinde başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında Filistin devleti kurulmasını sağlayan iki devletli çözümü ve Irak'taki krizin sona ermesi için de siyasi çözümü savunduklarını aktardı.

Haber Ara