Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suriyeli Dernekler Platformu'ndan İdlib açıklaması

Suriyeli Dernekler Platformu'ndan Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'e yaptığı hava saldırılarına ilişkin açıklama yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 15:27:10

Suriyeli Dernekler Platformu'ndan İdlib açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'in güneyine yaptığı hava saldırısında 42'si çocuk 106 sivil ölmüştü. Konu ile ilgili açıklama yapan Suriyeli Dernekler Platformu saldırıları kınadı. İşte dernek tarafından yapılan açıklama:

Rusya'ya ait savaş uçakları İdlib'in güneyinde sivillerin bulunduğu yerleri bombalayarak toplamda 106 kişiyi öldürdü. Bunların 42'sini çocuklar oluşturmaktadır. Atılan bombaların hedefi sivil halk ve hastanelerdir. Biz Suriyeli Dernekler Platfromu olarak yapılan katlimanı kınıyor ve Birleşmiş Milletler'i Suriyeli sivil halkın yanında durmaya davet ediyoruz. Yapılan bu katliamın hedefinin çocuklar, sivil halk, okullar, hastaneler olmasını da ayrıca kınıyoruz. Hiç şüphe yok ki yapılan bu katliamın arkasında Esed ordusu ve milis güçler vardır

Son olarak bütün kamuoyunu Bileşmiş Milleter'i temel insani haklardan olan yaşama, eğitim, sağlık gibi haklarını korumaya davet ediyoruz. Suriye halkının temel ihtiyaçlara ulaşmasına destek olmalarını rica ediyoruz.

Suriye şehitlerine rahmet, yaralılarına acil şifalar diliyoruz.

Haber Ara