Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Suriye'deki SMO karargahında Atatürk fotoğrafının önündeki komutan kim?

Suriye'de Suriye Milli Ordusu (SMO) mensubu askerlerin kullandığı bir karargahta çekilen fotoğraf dikkat çekti. Fotoğrafta arkasındaki duvarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yan yana fotoğrafları bulunan bir SMO komutanı yer alıyor. İşte o fotoğrafın hikayesi...

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-03 09:25:10

Suriye'deki SMO karargahında Atatürk fotoğrafının önündeki komutan kim?

Türkiye'nin Suriye'de gerçğraflarekleştirdiği operasyonlarda kara gücü olarak yer alan ve Mehmetçik ile birlikte operasyonlar gerçekleştiren Suriye Milli Ordusu (SMO) komutanlarından birinin fotoğrafı sosyal medyada briçok kez paylaşıldı. Bu fotoğrafta masa başında iki SMO askeri görülüyordu. Fotoğrafı ilginç kılansa arkasındaki duvarda yer alan fotoğraflardı. Duvarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yan yana fotoğrafları bulunuyor.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, o fotoğrafın hikayesini bugünkü köşesine taşıdı.

İşte yazının ilgili bölümü:

Önce bu fotoğrafın öyküsünü anlatmak istiyorum. Bu fotoğrafın çekildiği yer bir dönemler IŞİD lideri Bağdadi'nin El Bab'da karargâh olarak kullandığı mağara.

Biliyorsunuz, Bağdadi kısa bir süre önce ABD operasyonuyla ortadan kaldırıldı. Bağdadi'nin El Bab'daki karargâhı da Fırat Kalkanı harekâtından sonra Suriye Türkmenlerinden oluşan Hamza Tümeni'nin eline geçmişti.

KARARGAHI HAMZA TÜMENİ KULLANIYOR

Şimdi o karargâhı Suriye Milli Ordusu'na bağlı Hamza Tümeni'nin komutanı Seyf Ebubekir Polat kullanıyor. Türkmen komutanının operasyon planlarını yaptığı karargâhında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Atatürk'ün fotoğrafı yer alıyor.

MUSTAFA KEMAL'İN SURİYE TÜRKMENLERİ İÇİN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgilerini biliyoruz da Atatürk, Suriye Türkmenleri açısından ayrı bir anlam taşıyor. Atatürk'ü bağımsızlık sembolü ve kurtarıcı olarak görüyorlar. Çocuklarına Atatürk ve Mustafa Kemal isimleri vermişler ama rejim bunları nüfusa kaydetmemiş.

ATATÜRK'ÜN KARARGAHI BULUNDU

1. Dünya Savaşı'nda Suriye cephesinde 7. Kolordu Komutanı olarak kullandığı Afrin'in Racu beldesindeki karargâhı, Türkmenler tarafından bulunmuş, şimdi Türkiye tarafından restore ediliyor. Afrin harekâtı olmasaydı Atatürk'ün karargâhı nasıl bulunacaktı? Oysa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin harekâtına karşı çıkmıştı.

5de57cf67af50728c09676ad

MUSTAFA KEMAL, ARKADAKİ FOTOĞRAFTA LİBYA CEPHESİNDE

Atatürk'ün yukarıdaki fotoğrafı ise Libya'da milisleri örgütlemek için bulunduğu sırada Trablus milli kıyafetleri içinde çekilmiş. Milislerin mücadelesini önemsedikleri için Suriye Türkmenleri, Atatürk'ün bu fotoğrafını kullanmayı tercih ediyorlar.

SURİYE'DE HER ÖRGÜTE IŞİD'Cİ YAFTASI VURULUYOR

Suriye'de ABD ve PKK-YPG'nin yanında yer almayan her örgüte ya da Rusya ve rejim saflarında savaşmayanlara IŞİD'ci damgasını vuruyoruz. Bundan da en çok TSK ile birlikte savaşan Suriye Türkmenleri rahatsız oluyor.

 

 

Haber Ara