Dolar

32,4549

Euro

34,8142

Altın

2.441,09

Bist

9.915,62

Suriye'deki ic savas

Suriye'deki ic savas

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-26 23:45:42

Suriye'deki ic savas
Suriye'nin başkenti Şam'ın Dareyya ilçesindeki muhalifler, Nusra Cephesi'nin ilçede varlık gösterdiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Şühedai'l İslam Tugayı basın sözcüsü Temmam Abdurrahman yaptığı açıklamada, rejimin Dareyya'da Nusra Cephesi'nin unsurlarının olduğu yönündeki açıklamalarının, 3 yıl süren ablukadan sonra son dönemde gerçekleştirdiği saldırılarını tamamlama amacı taşıdığını kaydetti.

Dareyya'da Şühedai'l İslam Tugayı ve Şam Askerleri İslami Birliği'nin savaştığını ve söz konusu grupların siyasi çözümden yana olduklarını göstermek için ateşkesi kabul ettiklerini dile getiren Abdurrahman, rejim güçlerinin geçen hafta Dareyya'yı 300 varil bombası, 50 füze ve binlerce roketle hedef aldığını belirtti.

Şühedai'l İslam Tugayı komutanlarından Ebu Cafer el-Hımsi ise rejimin Nusra Cephesi'nin ilçede varlık gösterdiği yönündeki iddiaları, geçen hafta uğradığı başarısızlığın ve 80'den fazla askerinin öldürülmesinin ardından ortaya attığını savundu. Hımsi, rejimin bu iddiaları ortaya atmasındaki bir diğer sebebin, ilçenin başkent, cumhurbaşkanlığı sarayı, Mezze Askeri Havaalanı ve 4. tümene yakın coğrafi konumu olduğunu vurguladı.

Hımsi, Dareyya'daki muhalif grupların, ülkedeki diğer grupların ateşkes yönündeki kararına uyacağına işaret etti.

ABD'li ve Rus yetkililer, pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, "Çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00'dan itibaren başlaması" konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

Haber Ara