Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Suriye'de siyasi bir oyun var'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Cezire ile Kobani arasında koalisyon uçaklarınca bombalanan bölgelerin YPG'nin eline geçmesinin 'siyasi bir oyun' olduğunu söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 14:36:10

'Suriye'de siyasi bir oyun var'

AA'nın haberine göre, Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ye gelen Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerine düzenlediği hava bombardımanından ve PYD'nin baskısından kaçan sığınmacılara yönelik de değerlendirmelerde bulunarak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. 

Kurtulmuş, "Mesele şudur; Cezire ile Kobani arasını koalisyon uçakları bombaladı. Saha, 'İŞİD var' gerekçesiyle bombalandı. Bir taraftan koalisyon uçakları bombalıyor, İŞİD oradan çekiliyor, onun çekildiği bölgeleri YPG güçleri oluşturuyor. Böylece bir kaç gün içerisinde koskoca alan bütünüyle YPG'nin eline geçmiş oldu" dedi.

Bunun bir çok taraflı bir oyun olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Burada siyasi bir oyun var. Siyasi olarak harita değiştiriliyor. Bu anlamda oradan kaçan Türkmenler ve Araplar geliyor. Biz kim insanı yardım isterse buna elimizi uzatıyoruz. Bir nevi etnik olarak oradan süpürülen bir halkla karşı karşıyayız. Dolayısıyla birinci tercihimiz o insanların orada durmalarıydı ama maalesef 1 kilometre yakınlarına kadar havan mermileri atıldı. Son bir hafta içerisinde yaklaşık 20 bin mülteci Türkiye'ye giriş yaptı. Bu, mülteci meselesi değildir. Bu, siyasi bir sorundur. Uluslararası camia,Suriye sorununa nasıl çözüm bulacağı konusunda ortak bir noktaya gelmezse Suriye'de daha çok insani trajedi ile karşı karşıya kalacağız."

 

Haber Ara