Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Suriye'de ‘Devrim Ordusu' kuruldu

Suriye'de IŞİD ve Suriye ordusuna karşı savaşmak amacıyla Devrim Ordusu adıyla silahlı bir örgüt kuruldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 17:44:34

Suriye'de ‘Devrim Ordusu' kuruldu

Sekiz ayrı grubun katılımıyla kurulan Devrim Ordusu'nun sözcüsü Ahmed Hisso, Sputnik'e konuştu. Hisso, "El Akrad ve diğer grupların birleşmesiyle geçen aylarda Devrim Ordusu'nu kurduk" derken, amaçlarının IŞİD ve Suriye devletine karşı mücadele etmek olduğunu söyledi. IŞİD'in tüm insanlık için büyük bir tehlike olduğunu vurgulayan Hisso, "IŞİD'in bitmesi için mücadele edeceğiz" dedi.  

Hisso, demokratik ve bütünlüklü bir Suriye istediklerini de ifade edip "Ordumuzda Kürtler, Türkmenler, Araplar ve birçok etnik gruptan insanlar var" derken Halep, İdlib, Dera, Hama ve Humus bölgelerinde güçlerinin olduğunu aktardı.  

4.500 civarında silahlı militanlarının ve ağır silahlarının olduğunu dile getiren Hisso, Nusra cephesi örgütü ile de Azez ve Afrin arasında savaştıklarını söyledi:  "El Nusra ile savaşma amacımız yokken onların saldırması üzerine biz de mecburen örgüte karşı savaş açtık. Şimdi Azez'in batısında El Nusra ile çatışma halindeyiz. Dünkü çatışmada 10 Nusra üyesi öldürüldü. Bizim de 6 kaybımız oldu."

 

Haber Ara