Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sur'daki teror operasyonu

Sur'daki teror operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 15:02:58

Sur'daki teror operasyonu
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz'ün babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Eskişehir'de tedavi gördüğü hastanede acı haberi aldıktan sonra, eşiyle gece memleketi Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesine bağlı Gökçek köyüne gelen şehidin babası Fehmi Öz, evinin önünde taziyeleri kabul ediyor.

Şehit Öz'ün Türk bayrakları asılan babaevinin önünde 112 sağlık ekipleri hazır bekletiliyor.

Evli ve 3 çocuk babası şehit Öz'ün, yaklaşık bir ay önce geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Aileye taziyelerini sunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana terör olaylarında 280'e yakın şehit verdiğini söyledi.

Bu şehitlerden birinin de Uzman Jandarma Çavuş Öz olduğunu ve şehadet haberinin dün köyüne ulaştığını belirten Kumartaşlı, "Acımız büyük. Ailemizin yanındayız" dedi.

Şehidin cenazesini ikindi namazına müteakip defnedeceklerini dile getiren Kumartaşlı, şöyle konuştu:

"Şehit aileleri, gaziler alarak hep şunu söylüyoruz. Terörle mücadele sonuna kadar devam etmeli. Gerekirse bizler de gidip şehit oluruz. Yeni ameliyat olan şehidin babası gururlu. Şehidimizle en son bir gün önce görüşmüşler. Şehidimiz, izne gelmek istediğini beyan etmiş, babası da 'Gelmek istersen buyur gel' demiş ama maalesef nasip olmadı. Gururluyuz, üzüntülüyüz ama yine söylüyoruz. Bölücü hainlere ülkemizin bir tek çakıl taşını dahi vermeyeceğiz."

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 10 Şubat'ta teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

Haber Ara