Dolar

32,3368

Euro

35,1093

Altın

2.238,70

Bist

8.768,23

Şule Çet davasıyla ilgili önemli iddia: Davayı avukatlar mı karartıyor?

Ankara’da bir plazanın 20’nci katından aşağı atılarak öldürülen üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın avukatlar tarafından karartıldığı iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-12 15:07:49

Şule Çet davasıyla ilgili önemli iddia: Davayı avukatlar mı karartıyor?

Ankara'da bir plazanın 20'nci katından aşağı düşeren hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet'in davasında, sanıkların mektuplarındaki ifadelerde ‘intihar süsü' verilmek istenmesi gündemi bir süre meşgul etmişti.. Olayı aydınlatan mektupların çıkmasıyla 4 Aralık'ta mahkeme tarafından karar verildi. Sanıklardan Çağatay Aksu'ya müebbet hapis verilirken Berk Akand'a ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Her iki taraf da istinaf mahkemesine giderek karara itiraz edeceklerini açıkladı.

‘ADLİ TIP RAPORLARINDAKİ TECAVÜZ DEĞİŞTİRİLDİ' İDDİASI

Yeni Akit gazetesinin ulaştığı ayrıntılarda, kendisini ‘kadın hakları savunucusu' olarak tanıtan Avukat Meltem Banko'nun katillerin avukatlığını üstlendiği ve katillerin mektuplarında adının geçtiği iddia edildi.

Kendisinin okul arkadaşı olduğu iddia edilen Çağatay Aksu'nun avukatlığını üstlenen Meltem Banko'nun çeşitli bağlantılarını kullanarak adli tıp raporlarında müvekkili lehinde değişiklik yaptırdığı iddia edildi. Banko'nun Çağatay Aksu'ya daha hafif bir ceza alması ve önümüzdeki günlerde gündeme gelebilecek aflardan yararlanması için tecavüz suçundan kurtarmaya çalıştığı iddia edildi.

Adli Tıp'ın ilk raporunda Şule Çet'e yönelik tecavüz bulgusuna rastlandığı ileri sürülmüştü.

ÇAĞATAY AKSU TECAVÜZDEN CEZA ALMADI

Haberde, ‘Kasten öldürmek', 'cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezası alan Çağatay Aksu'nun ‘tecavüz' yerine ‘cinsel saldırı' suçundan ceza alması, adli tıp raporlarında örtbas edilme şüphesini kuvvetlendirdiğine dair bilgiye de yer verildi.

Sanıklardan Çağatay Aksu'nun yazdığı mektuplarda, vekili Meltem Banko'nun da isminin geçtiği iddia edildi. Ancak basına yansıtılan ifadelerde Meltem Banko'nun isminin gizlendiği de iddialar arasında. Çet ailesinin avukatlarının mektuplardaki ifadeleri basınla paylaşılırken, sanığın avukatı Meltem Banko'nun ismini gizlemek istemesinin şüphe oluşturdu.

Öte yandan, Şule Çet davası sanıklarıyla ilgili olumsuz yorum ve başlıkları Ekşi Sözlük'ten kaldırttığı iddia edildi.

Şule Çet'in avukatı Umur Yıldırım ve Fırat Gebeş'in Meltem Banko ile görüştüğü iddia edildi

Yeni Akit muhabirleri, konunun ayrıntılarını öğrenmek üzere Şule Çet'in avukatlarından Umur Yıldırım'a ulaştı.

Umur Yıldırım, Çet ailesinin avukatlarının, karşı tarafın avukatı Meltem Banko'yu 9 aralık tarihinde ofisine giderek ziyaret ettiklerini ve iletişim halinde olduklarını belirtti. Muhabirlerin “Meltem Banko ile görüşüyor musunuz?” sorusuna, Yıldırım “Siz aramadan 2 saat önce Meltem Hanım ile görüştüm.” İfadeleriyle yanıt verdi.

İlk aramada mektupların orjinallerini göndereceğini söyleyen Yıldırım, mektupları göndermezken muhabirlerin bir sonraki gün aramasında ise “Mektupları göndermedim çünkü ben Meltem hanımla 2 saat önce telefonla görüşmemin ardından siz arayınca işkillendim. Bana kurumsal maille istekte bulunun” diyerek yanıt verdiği ve mail adresini vermek için kendisine ulaşmak isteyen muhabirlerin defalarca aramasına rağmen telefona cevap vermediği ileri sürüldü. Umur Yıldırım'ın, olayın üzerinden günler geçmesine rağmen, Meltem Banko'dan şikayetçi olmaması dikkat çekerken, Şule Çet'in avukatının, Meltem Banko ile görüşmesinde kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmayacakları vaadinde bulunduğu da iddia edildi.

Öte yandan mektupların, Şule Çet'in avukatları Umur Yıldırım ve Fırat Gebeş tarafından Meltem Banko'ya verildiği ve Banko'nun mektupları imha ettiği öne sürülüyor.

MEKTUPLAR NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sanıkların anlaşmalı ifade vermeye yönelik yazışmalarını sanık Berk Akand'ın avukatı ifşa etmesiyle mahkeme süreci hız kazanmıştı. Akand'ın avukatı, Çağatay Aksu'nun mektuplarını mahkemeye vermişti. Berk Akand'ın cevabi mahiyetteki mektupları ise ortaya çıkmamıştı.

Sosyal medyada Umur Yıldırım'ın kamuoyuna yansıyan davaları alarak PR yaptığı da yer alan iddialar arasında.

MELTEM BANKO KİMDİR?

Daha önce Periscope'ta yaptığı bir canlı yayınla gündeme gelmişti. Canlı yayını açık unutan ve sabaha kadar horlama ile birlikte çeşitli seslerin meydana geldiği canlı yayın Ekşi Sözlük'te ve diğer sosyal medya hesaplarında alay konusu olmuştu.

Kendisini kadın hakları savunucusu olarak tanıtan Meltem Banko'nun ayrıca avukatlık yaptığı Çağatay Aksu'nun da okul arkadaşı olduğu öne sürüldü.

Ekşi Sözlük'te kendisi hakkında yazılan entry ve başlıkları mahkeme kararıyla sildirmesi sonrası sosyal medyada en çok sorulan soru "Meltem Banko kimdir?" oldu.

İşte merak edenler için Meltem Banko:

Meltem Banko 1986 yılında Rizeli bir ailenin 5 çocuğundan biri olarak Rize'nin Pazar ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 2010 yılında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

6 Ekim 2011 tarihinde Avukatlık ruhsatını almış ardından; 1 Ocak 2012 tarihinde Ankara'da kendi hukuk bürosu olan BANKO HUKUK BÜROSU'nu kurmuştur.

Meltem Banko'nun Eserleri:

Cezai ve Hukuki Sorumluluk Boyutlarıyla Hakaret ve Özel Hayata Karşı Suçlar

Yazarlar: Ali Parlar , Meltem Banko

Hukuka Ve Ahlak Felsefesinin Yön Veren Sözler

Yazarlar: Meltem Banko, Kurtuluş Tayanç Çalışır

6545 Sayılı Kanun ile Yapılan Değişiklikler Çerçevesinde Cinsel Suçlar

Yazarlar: Ali Parlar, Meltem Banko

Umur Yıldırım kimdir?

1990 yılında Kırıkkale'de doğan Umur Yıldırım, orta öğrenimini Bursa Polis Koleji'nde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine Ankara Polis Akademisi'nde başlamış ve 2011 yılında ayrılmıştır. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlayarak başarı burslu ile üç yılda dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. Halen tam burslu olarak Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü-Kamu Hukuku Bölümünde yüksek lisansına devam etmekte olan Umur Yıldırım, Kadim Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'nun kurucu ortaklarındandır. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde verdiği 7 yıllık hizmetine avukat olarak devam etme kararı alan kurucu ortağımız Umur Yıldırım Emniyet ile bağlarını hiç koparmamış olup, uzmanlaşmasını bu nedenle idare hukuku üzerine yapmıştır.

Yasal avukatlık stajını tamamladıktan sonra Ankara Barosu bünyesinde avukat olarak özellikle İdare Hukuku, Memur ve Disiplin Hukuku, Enerji ve Madencilik Hukuku, İmar Hukuku alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu alanlarda ulusal ve uluslararası dergi ve muhtelif gazetelerde birçok yazısı olan Umur Yıldırım, master tezini HAGB'nin idare hukuku bağlamında incelenmesi ve güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması konusunda yazmaktadır.

Haber Ara