Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Şükrü Başdeğirmen kimdir?

Türk yönetici siyasetçi Şükrü Başdeğirmen kimdir? İşte Şükrü Başdeğirmen'in biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-24 14:05:08

Şükrü Başdeğirmen kimdir?

7 Ocak 1962 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Isparta'da tamamladıktan sonra İşletme Fakültesinde okudu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetiminde Yüksek Lisansımı yaptı.

30 yıldır inşaat ve inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşıyor. Aynı zamanda gıda, hayvancılık ve enerji sektöründe de ticari faaliyetlerimi sürdürmekte.

Bir dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulundu.

2001 yılından itibaren Ticaret ve Sanayi Odasında pek çok görevde yer aldı ve 2013 yılından bu yana da Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Dünyanın en büyük iş örgütü Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa İşletmeler Meclis Üyeliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Başta yardım dernekleri ve spor kulüpleri olmak üzere, Isparta açısından önem arz eden birçok sosyal çalışmada aktif görevler aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi binasının yapımıyla ilgili komitenin başkanlığını yürüttü. Hafız İbrahim Demiralay Okulu'nun yapımında komite başkanlığı yaptı ve birçok eğitim kurumunun da hayırseverler yardımıyla yapılmasına vesile oldu.

Orta derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK PARTİ'den Isparta Belediye Başkanı olarak seçildi.

Haber Ara