Dolar

32,2278

Euro

34,7287

Altın

2.394,18

Bist

10.276,88

Sudan hükümetinden Netanyahu ile görüşen Orgeneral Burhan'a tepki

Sudan Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Faysal Muhammed Salih, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın hükümetin bilgisi dışında İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesini, ülkesinin İsrail ile normalleşmeye karşı sabit tutumunun ihlali olarak değerlendirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-05 20:21:41

Sudan hükümetinden Netanyahu ile görüşen Orgeneral Burhan'a tepki

Sözcü Salih, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Orgeneral Burhan'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesine tepki gösterdi.

Burhan'ın Netanyahu ile hükümetin bilgisi dışında bir araya gelmekle Sudan'ın dış ilişkilerini eline aldığını kaydeden Salih, Konsey Başkanının Anayasal Bildiri'ye aykırı olarak tek taraflı karar aldığını ve yürütme organının yetkilerini ihlal ettiğini belirtti.

Salih, İsrail ile kapalı kapılar ardında tek taraflı görüşülmesinin ve karar alınmasının, Sudan'ın "Filistin halkının meşru haklarını tanımadıkça İsrail ile normalleşmenin mümkün olmayacağı" şeklindeki değişmez duruşunu ihlal ettiğini vurguladı.

Geçiş dönemindeki yönetim mekanizmalarının böyle bir karar almaya yetkili olmadığını aktaran Salih, parlamento ve seçilmiş bir hükümetin ancak böyle bir karar alabileceğini kaydetti.

(Haberlere gitmek için fotoğraflara tıklayınız)

1345915_3

1346403

Haber Ara