Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sudan'dan Trump'ın kararına tepki

Sudan Dışişleri Bakanlığınca, Trump'ın, çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşının ABD'ye girişinin yasaklanmasına ilişkin imzaladığı kararnameden üzüntü duyulduğu ifade edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-28 19:51:01

Sudan'dan Trump'ın kararına tepki

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Sudan'a "yaptırımları kaldırma" kararını kaldırdığı dönemde, bu karara imza atılmasının son derece üzücü olduğu belirtildi.

Yaptırımları kaldırma kararının, iki ülke arasında süren diyaloğun ve özellikle terörle mücadele alanında olmak üzere iki ülke arasında kurulu iş birliğinin meyvesi olduğu kaydedilen açıklamada, ABD'den Sudan'ın adını "terörle ilintili olduğu düşünülen" ülkeler listesinden çıkarması talep edildi.

Açıklamada, ABD'de yaşayan Sudanlıların iyi bir portresi olduğu, ABD kanunlarına uyduğu, suç ve terör eylemlerinden uzak durduğu belirtilerek, bunların hoşgörü ve barışçıl yaşama karakterleriyle ön plana çıkan Sudan halkının özelliklerinden olduğuna dikkat çekildi.

Sudan'ın iki ülke arasındaki bağlantılara, diyaloğa ve iş birliğine önem verdiği de vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Başkan Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesi, "terörle ilintili olduğu düşünülen" ülkelerden gelenlerin 30 gün boyunca ABD'ye kabul edilmemesini öngörüyor. Metinde doğrudan ülke adı zikredilmese de bu ülkelerin Irak, Libya, Suriye, Iran, Sudan, Somali ve Yemen olduğu belirtiliyor.

Haber Ara