Dolar

32,4455

Euro

34,7793

Altın

2.440,84

Bist

9.915,62

Sri Lanka saldırılarını IŞİD üstlendi

Sri Lanka'da kiliselere yönelik saldırıyı IŞİD üstlendi. Fakat detaylı bir açıklama yapılmadı. Sri Lanka hükümetiyse Ulusal Tevhid Cemaati adlı örgütü sorumlu tutuyor. Cemaattense konuya ilişkin bir açıklama yapmadı veya saldırıyı üstlenmedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-23 13:50:33

Sri Lanka saldırılarını IŞİD üstlendi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sri Lanka'da pazar günü gerçekleştirilen saldırıları IŞİD, propaganda için kullandığı yayın organı Amak Ajansı üzerinden yaptığı bir açıklamayla üstlendi. Açıklamada saldırının "kendilerine bağlı savaşçılar" tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

D41OTXwWsAA_qX7

SRİ LANKA'DA NELER OLDU?

Sri Lanka'da, pazar günü sabah saatlerinde Kochchikade'de, St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'daki kiliseler ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti. Sri Lanka hükümeti saldırıları National Thowheet Jama'ath (Ulusal Tevhid Cemaati) adlı radikal bir Müslüman grubun gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Saldırılarda Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş da yaşamını yitirenler arasında bulunuyor. 21 milyon nüfusu olan Sri Lanka'da halkın yüzde 70'i Budist, yüzde 12'si Hindu, yüzde 10'nu Müslüman ve yaklaşık yüzde 7'si Hristiyanlardan oluşuyor.

HÜKÜMET YEREL ÖRGÜTÜ SUÇLADI

Sri Lanka Sağlık Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratn, saldırılar için Ulusal Tevhid Cemaati örgütünü işaret etmişti. Sri Lanka Telekomünikasyon Bakanı Harin Fernando da kişisel Twitter hesabında, Sri Lanka Emniyet Müdür Yardımcısının imzasıyla yayımlanan 11 Nisan tarihli bir istihbarat raporunun fotoğrafını paylaşmıştı. Raporda, "Ulusal Tevhid Cemaati" adlı örgütün, Paskalya Bayramı'nda ülkedeki Katolik kiliselerine ve İngiltere Yüksek Temsilciliğine yönelik eylem hazırlığında olduğuna dair bilgilerin yer aldığı belirtildi. Fernando, yetkilileri raporu görmezden gelmekle suçladı.

"YENİ ZELANDA SALDIRILARI İÇİN MİSİLLEME" DENİLDİ

Ayrıca Sri Lanka Savunma Bakanı Dinendra Ruwan Wijewardene, bugün Meclis'te yaptığı konuşmada "Saldırının Yeni Zelanda'nın intikamını almak üzere planlandığını" düşündüklerini açıkladı.

Haber Ara