Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Srebrenitsa soykırımının 20. yılı dönümü

Srebrenitsa soykırımının 20. yılı dönümü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 10:47:54

Srebrenitsa soykırımının 20. yılı dönümü
Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybeden kurbanlardan kimlik tespiti yapılanların cenazelerini taşıyan tır, Visoko'dan 11 Temmuz'da cenaze töreninin yapılacağı Potoçari'ye doğru yola çıktı.

Bu yıl defnedilecek 136 soykırım kurbanının cenazesini taşıyan konvoyun Visoko'dan hareketi öncesinde şehir mezarlığında düzenlenen törene, soykırımda hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tabutları yolcu etmeye gelenlerden Srebrenitsalı Azmir Hociç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşta babasını, dedesini, amcasını ve daha birçok yakın akrabasını kaybettiğini belirterek, tabutları yolcu etmek için her yıl Visoko'ya geldiğini, soykırımın unutulamayacağını ifade etti.

136 soykırım kurbanının cenazesini taşıyan tırın şoförü Yusuf Memişeviç de bugün yapacağı Visoko-Potoçari yolculuğunun hayatının en zorlu sürüşü olacağını belirterek, "Çok zor. Şimdi sizinle konuşurken dahi aklımda hep soykırım kurbanlar var" dedi.

Cenazeleri taşıyan tır, önce Vogoşça'ya, ardından başkent Saraybosna'ya ulaşacak. Tır Saraybosna'da Cumhurbaşkanlığı binası, iki büyük katliamın yaşandığı Markale pazar yeri ve Savaşta Öldürülen Çocuklar Anıtı'nın önünde duracak.

Cenazelerin saat 16.00'da Potoçari'ye ulaşması bekleniyor.

Haber Ara