Dolar

32,3354

Euro

35,1773

Altın

2.241,88

Bist

8.729,63

'Spor İstanbul' için kayıt zamanı

İBB’nin İstanbullu çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak için hayata geçirdiği Spor Okullarında yeni dönem kayıtları başladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 13:30:27

'Spor İstanbul'  için kayıt zamanı

İBB'nin İstanbullu çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak için hayata geçirdiği Spor Okullarında yeni dönem kayıtları başladı. Çocukların sporla iç içe büyümesi, hareketli nesiller yetişmesi hedefiyle 12 farklı branşta ve 48 spor tesisinde düzenlenecek eğitimler, iki aylık periyotlar halinde gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından, 3-12 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen Spor Okulları kayıtları başladı. 12 farklı spor branşında ve 48 farklı tesiste gerçekleşecek eğitimlerde, çocukların erken yaşlarda spora yönlendirilmesi ve sporu alışkanlık haline getirmeleri hedefleniyor. 21 Eylül'de başlanacak eğitimlerde kontenjan sınırı bulunuyor.

UZMAN VE DENEYİMLİ KADRO

Spor Okullarında eğitimler, uzman ve tecrübeli eğitmenler eşliğinde gerçekleşiyor. Eğitmenler, branş bazlı sportif eğitim programının yanı sıra takım ruhunu, yardımlaşmayı, fair-play ruhu içinde rekabeti ve spor kültürünü çocuklara aşılamayı amaçlıyor.

48 farklı tesiste düzenlenecek eğitimler, çocukların ilgi ve yetenekleri çerçevesinde gerçekleşiyor. Dört farklı yaş grubunun bulunduğu programlar, Cimnastik, Atletizm, Taekwondo, Basketbol, Voleybol, Yüzme, Futbol, Tenis, Buz Pateni, Okçuluk, Badminton, Temel Hareket Eğitimi olmak üzere 12 ayrı spor dalını içeriyor.

PSİKOLOJİK VE FİZİKİ EĞİTİM

12 branştan biri olarak planlanan Temel Hareket Eğitimi, 3 – 5 yaş aralığındaki çocuklara, spor alışkanlığını erken yaşta kazandırmayı amaçlıyor. Çocukların, oyunlarla başlayan egzersizler sayesinde sporu yaşam biçimi olarak benimsemesi istenirken, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin de desteklenmesi hedefleniyor. Doğru beslenme, obezitenin önlenmesi ve sağlığın korunması da eğitimlerin öncelikleri arasında bulunuyor.

 

Haber Ara