Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Şortlu kıza saldıran zanlı için tutuklama kararı!

Şortlu kıza saldıran zanlı tutuklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-22 17:48:55

Şortlu kıza saldıran zanlı için tutuklama kararı!

Pendik'te şort giydiği gerekçesiyle Asena Melis Sağlam'a hakaret ederek darp ettiği gerekçesi ile tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Ercan Kızılateş, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

TUTUKLANMA GEREKÇESİ

Tutuklama gerekçesi, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” , “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama“ olarak açıklandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik'te Asena Melisa Sağlam isimli genç kadına bir minibüste Ramazan ayında mini etek giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'in saldırı görüntüleri ortaya çıkmıştı. Yaşanan saldırı sonrası Asena Melisa Sağlam'ın şikayeti üzerine saldırgan gözaltına alınmıştı. Minibüsteki saldırı sonrası ifade veren Kızılateş, tutuklama istemini suçun "basit yaralama" kapsamında kalma ihtimali gerekçe gözterilerek bu olayla ilgili olarak serbest bırakılmıştı.

Ancak adli işlemlerin sürdüğü sırada Kızılateş'in "Vergi kanuna muhalefet" ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Ercan Kızılateş bu suçun infazı için cezaevine teslim edilmişti.

Savcılık karardan kısa bir süre sonra serbest bırakılmasına itiraz etmişti.

İFADESİNDE NE SÖYLEMİŞTİ?

Tekstil işiyle uğraştığını belirten şüpheli Ercan Kızılateş ifadesinde şunları söyledi:

"Pendik Aydos minibüsüne eve gitmek üzere binmiştim. Ben minibüsün en arka koltuğunda yolculuk yapıyordum. Ayakta yolculuk yapan şortlu bayan sağ tarafta bir ön koltuğa oturdu. Bayanın abış arası gözüküyordu. Benim dikkatimi çekti. Niyetli olduğum için ikaz ettim. Bayana 'edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. Sonra 'Nefs denen bir şey var' dedi. Ben de 'Evet haklısınız nefs denen bir şey var. İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor. Sizin giyim tarzınız nefsimi tahrik etti' dedim.

Bayan 'öf' diyerek önünü döndü ve telefonla konuşmaya başladı. Konuşurken

'Az önce adamın biri bana salak salak nasihat etti. Dinden imandan bahsetti' dedi. Bu sözler çok zoruma gitti. Minibüsten inmek için ayağa kalktığım esnada, 'Karşındaki insan hakkında doğru konuş' dedim ve elimin tersiyle yalnızca yüzünü ittim. Bunun üzerine ayağa kalkarak, 'Sen kimi itekliyorsun senin a...a...k...'dedi. Bana doğru saldırıya geçti. O sırada bayanı sporcu zannettim. Çünkü büyük bir cesaretle ve hareketle üzerime saldırdı. Sakin şekilde üzerime gelmesini bekledim. Bayan sol omzuma yumrukla vurdu. Darbesi çok kuvvetli değildi. Bana zarar vermesini engellemek için itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım veya darp etmediğim görülecektir. Minibüsten bayanla münakaşaya girmemek için indim. Şahsın ismini de emniyette öğrendim. Kendisinden şikayetçiyim.

Haber Ara