Dolar

32,2879

Euro

34,9587

Altın

2.441,22

Bist

10.173,42

Son dakika! Irak’tan, ABD’ye ültimatom gibi uyarı

ABD savaş uçaklarının Suriye ve Irak’daki Hizbullah hedeflerini vurması Bağdat ile Washington arasındaki krizi tırmandırdı. Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında, “Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi, Irak’ın çağrılarını karşılamıyorsa tüm seçenekler masada” denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-31 15:00:53

Son dakika!  Irak’tan, ABD’ye ültimatom gibi uyarı

 

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, “Amerika'nın Bağdat Büyükelçisi, Irak'ın çağrılarını karşılamıyorsa tüm seçenekler masada” denildi.

ABD savaş uçaklarının Suriye ve Irak'taki Hizbullah hedeflerine yönelik hava saldırılarından sonra Bağdat-Washington arasındaki kriz tırmanıyor.

Bugün Bağdat'ta yaşanan son gelişmelerden sonra Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye yönelik ültimatom gibi bir uyarı geldi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “ABD, Bağdat'taki Büyükelçisi Matthew Toller, Irak'ın çağrılarına cevap vermiyorsa, bütün seçenekler masada” denildi.

Irak Dışişleri Bakanlık sözcüsü Ahmet el Sahaf, "El-Ahd" kanalıyla yaptığı röportajda, Amerikan büyükelçisi Matthew Toller'ın, Irak'ta düzinelerce şehid ve yaralanmaya yol açan ABD saldırısı hakkında bilgi vermesi için bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

El Sahaf, Bakanlığının uluslararası koalisyondaki tüm Avrupalı ortaklarla ve uluslararası dostlarla Irak'ın egemenliğini savunmak için diyalog kuracaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlık sözcüsü Ahmet el Sahaf, Amerikan Büyükelçisi'nin, Irak'ın çağrılarına karşılamazsa tüm seçeneklerin açık olacağını belirtti.

Haber Ara