Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sokağa çıkma yasağı cezası ödenmezse ne olur? Maske cezasına haciz gelir mi?

Koronavirüs vakalarının ülkemizde de görülmeye başlanmasıyla tüm yurtta sokak kısıtlamasına gidilmişti. Ancak binlerce kişi sokağa çıkma yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kesildi. Ceza kesilen vatandaşlar da maske cezası ve sokağa çıkma yasağı cezası ödenmezse ne olur, haciz gelir mi? gibi soruların yanıtını aramaya başladı Peki kısıtlama cezası indirimi olur mu? Sokağa çıkma cezası nereye ödenir? Maske cezasına haciz gelir mi? Koronavirüs cezalarında haciz gelir mi? Maske cezası ödenmezse kamu hizmetinden faydalanılır mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-16 19:30:17

Sokağa çıkma yasağı cezası ödenmezse ne olur? Maske cezasına haciz gelir mi?

Çin'den çıkıp tüm d ünyaya yayıan koronavirüs salgını ülkeleri kapanmaya mecbur bıraktı. Ülkemzide de işletmeler kapılarına kilit vururken sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Sosyal mesafe kuralı getirildi ve maskesiz kamusal alanlarda dolaşılmaması yönünde kararlar alındı. Ancak tedbirlere uymayan binlerce kişiye de ceza hem maske hem de sokapa çıkma yasağı cezası kesildi. Peki sokağa çıkma yasağı cezası ödenmezse ne olur? Kısıtlama cezası indirimi olur mu? Maske cezasına haciz gelir mi? Koronavirüs kısıtlama cezaları ödenmezse faiz işler mi? Sokağa çıkma cezası nereye ödenir? Koronavirüs cezası ödenmeze haciz gelir mi? Maske cezasında indirim oluyor mu? Maske cezası ödenmezse kamu hizmetinden faydalanılır mı? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizin detayında...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI ÖDENMEZE NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde çok net konuşmuştu. Erdoğan "Sokağa çıkma yasağı ve maske cezası ödenmezse ne olur?" sorusuna şöyle yanıt vermişti; “Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecbur hale getirilecektir.” Yani sokağa çıkma yasağı cezası olanlar ve maske cezası olanlar bazı kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet alamayacak. Ayrıca sokağa çıkma cezası ve maske cezaları ödenmeze gecikme faizi de işleyebilir. Yani aylar sonra kesilen cezanın fazlasını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

SOKAĞA ÇIKMA CEZASI ÖDENMEZSE HACİZ GELİR Mİ?

Sokağa çıkma cezası kesilen vatandaşların en sık sorudğu soruların başında "Sokağa çıkma cezası ödenmezse haciz gelir mi?" sorusu oluyor. İşte cevabı; İzmirli Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, “Bir aylık süreçten sonra faiz işlemeye başlayacaktır. Daha sonrasında gayrimenkul ve menkullere haciz gelecektir” dedi. Ayrıca vatandaşlar kesilen cezanın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde sulh ceza hakimliğine itirazda bulunabiliyorlar. Vatandaşlar haklı bulunduğu durumda cezaların iptalini sağlayabilir.

SOKAĞA ÇIKMA CEZALARI İPTAL EDİLECEK Mİ?

SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NEREYE VE NASIL ÖDENİR?

Sokağa çıkma yasağı cezası yiyen bir vatandaş bu cezayı nasıl ödeyecek? Sokağa çıkma yasağı cezaları mal müdürlüklerine ya da süreksiz vergi tahsilatına yetkili vergi dairelerinde ödenebilir. Ayrıca para cezası belediye tarafından kesilmişse ceza belediye birimlerine ödenir.

SOKAĞA ÇIKMA CEZASI VE MASKE CEZASINDA İNDİRİM VAR MI?

Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere kesilen 3 bin 150 liralık cezanın peşin ödeme indiriminden yararlanarak 2 bin 362 lira olarak ödenebiliyor. Ayrıca maske cezalarında da erken ödeme indirimi mevcut. Ayrıca şunu tekrar hatırlatalım, ödeme gecikirse faiz işleyebilir. Ayrıca haciz işlemleri de başlatılabilir.

MASKE TAKMAMA VE SOKAĞA ÇIKAM YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağı cezası 3 bin 150 lira, maske takmamanın cezası ise 900 liradır.

Haber Ara