Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Soğuk İngiliz esprisi: Kürt kuşuymuş

Erdoğan'ın başına kuş konduğu fotoğraf İngiliz medyasında geniş yer buldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-16 17:07:28

Soğuk İngiliz esprisi: Kürt kuşuymuş

Superhabertv'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü inşaatı 3 yıl süren Güneysu Kıbledağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Cami'nin açılışını yaptı. 

BAŞINA 'TALİH KUŞU' KONDU

Cami açılışta renkli anlar yaşandı. Açılışın ardından camide Cuma namazı kılan ve incelemelerde bulunan Erdoğan'ın başına bir kuş kondu. 

Erdoğan'ın korumaları kuşu zarar vermeden uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf ederken, Cumhurbaşkanı'nın bu hoş sürpriz karşısında gülümsediği görüldü.

İNGİLİZ MEDYASINDA KARALAMA KAMPANYASI TAM GAZ

İngiltere'nin sol çizgide yayın yapan gazetelerinden The Independent ise bu renkli anları yeni bir karalama kampanyasına malzeme olarak kullandı.

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik algı operasyonlarına imza atan Independent, Erdoğan'ın başına kuş konduğu anda çekilen fotoğrafları 2 ayrı muhabirinin imzasıyla haberleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cami açılışında başına kuş konmasını "planlandığı gibi gitmeyen bir durum" ve "PR gafı" şeklinde sunan İngiliz gazetesi bununla da sınırlı kalmadı.

Türk kültüründe başa konun kuşun "güzel talihi" simgelediğinden ve yarattığı olumlu algıdan habersiz İngiliz muhabir Heather Saul, Erdoğan'ın başına kuş konmasını olumsuz bir durum olarak sunmaya çabaladı.

Gazete, Erdoğan'ın da bu durumdan 'mutlu olmadığı' yorumunu yaptı

Haberlerinde Erdoğan fobisi buram buram hissedilen Independent, Erdoğan'ı tanıtırken de konuyla hiç ilgisi olmadığı halde, Cumhurbaşkanı'nı Türkiye'de 'sosyal medyayı yasaklamaya çalışmak' ile suçladı. 

SOĞUK İNGİLİZ ESPRİSİ: KÜRT KUŞUYMUŞ

Gazetenin bir başka muhabiri Bethan McKernan ise haberinde, cami açılışında işlerin 'planlandığı gibi gitmediğini' yazdı.

Independent muhabiri kimsenin gülmediği soğuk İngiliz esprileri ile haberini sonlandırdı.

Erdoğan'ın başına konan kuş için, "Belki de kuş, bir Kürt ajanıydı ya da Erdoğan'ın göz açtırmadığı öfkeli bir protestocu, internet kullanıcısı ya da gazeteci tarafından eğitilmişti" diye yazdı. 

Haber Ara