Dolar

32,2642

Euro

34,6915

Altın

2.402,44

Bist

10.254,91

“Siz Çar mısınız?” sorusuna Putin ne cevap verdi?

TASS muhabiri Vadenko, Rus lidere “Sizi bazılarının Çar olarak nitelemesi için ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Bu gerçeği yansıtmıyor” diyen Putin, “Çar oturan, yukarıdan bakıp ‘Emrediyorum, şunu şunu yapın’ diyen ve kendisi sadece şapka deneyip aynaya bakandır. Ben her gün çalışıyorum, Çarlık yapmıyorum” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-19 10:46:43

“Siz Çar mısınız?” sorusuna Putin ne cevap verdi?

buyuk_242

Rusya Devlet Bakanı Putin, kendisini Çar olarak adlandırmanın doğru olmadığını, oturup emirler vermek yerine her gün çalıştığını söyledi.

TASS ajansının “Vladimir Putin'e 20 Soru” röportaj serisinin bugünkü bölümünde TASS muhabiri Andrey Vadenko Rus lidere “Sizi bazılarının Çar olarak nitelemesi için ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti. 

“Bu gerçeği yansıtmıyor” diyen Putin, “Çar oturan, yukarıdan bakıp ‘Emrediyorum, şunu şunu yapın' diyen ve kendisi sadece şapka deneyip aynaya bakandır. Ben her gün çalışıyorum, Çarlık yapmıyorum” dedi.

20 yıldır en yüksek mevkide görev yapan Putin, “Böyle olabileceğinin aklına bile gelmediğini” itiraf etti.

Rus lider, “Buraya geleceğimi hiç düşünmedim. Aklıma gelmedi ve gelmedi de” diye konuştu.

Belli bir zamanda iktidardan “uzaklaşma” ihtimali için de Putin, “ne olduğu, nasıl olduğu ve ne olacağına dair kendisinin sorumluluk duygusu olduğunu” vurgulayarak dolaylı karşılık verdi.
  
Putin 2008'de koltuğu Medvedev'e bıraktığı dönemde 4 yıl sonra Kremlin'e döneceğini bilmediğini ama bu ihtimali reddetmediğini savundu.

Ünlü komedyen Maksim Galkin'in “Putin bir isim değil, bir makamdır” esprisi sorulduğunda Putin, “Hiç bir görevi olmayan birisi nasıl isterse öyle şaka yapabilir. Onun esprileri de talep görüyor” dedi.

upload-IMG_1841-pic4_zoom-1500x1500-1004

Haber Ara