Dolar

32,4433

Euro

34,7635

Altın

2.440,99

Bist

9.915,62

Silopi karıştı: 3 ölü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldürüldü, 1 polis ağır yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 10:46:40

Silopi karıştı: 3 ölü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK yandaşlarının güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırısı üzerine çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 1 polis ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, Barış Mahallesi'ne giden polis ekipleri, zırhlı kepçe ile hendekleri doldurmak istedi. Bu sırada PKK yandaşları polis ekibine uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmada 3 kişi öldürüldü. Roketatarın isabet ettiği zırhlı araçtaki 1 polis ağır yaralandı.

Yaralanan polis memuru ve ölen 3 kişinin cenazesinin götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi önünde geniş güvenlik önlemi alındı.
İlçede gerginlik sürüyor.

Valilikten açıklama

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçe sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden, kamu düzenini bozmaya yönelik el yapımı patlayıcı ve mayınlı düzeneklerle barikat kuran, hendek kazan, güvenlik güçlerine saldırıda bulunan örgüt mensuplarına yönelik 05.30 sıralarında operasyon düzenlendiği kaydedildi.

"Saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralandı, çatışma esnasında 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı" ifadesine yer verilen açıklamada, örgüt mensuplarının olay yeri ve çevresinde lastik yakma şeklindeki eylemlerini sürdürdükleri, güvenlik güçlerince vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya, müdahaleye ve operasyonlara devam edildiği vurgulandı.

YDG-H'liler yakıp yıkıyor

Bu arada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK kamplarına yönelik hava hareketini protesto eden bir gruba müdahale eden zırhlı polis ekiplerine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

Öte yandan, Diyarbakır Bismil Karayolu'nda bir grup yüzü maskeli yol kesti. YDG-H üyesi olduğu kaydedilen eylemciler, 3 aracı ateşe vererek yolu kapattı. Günün aydınlanmasıyla birlikte bölgeye zırhlı araçlarla jandarma özel harekat timleri sevk edilidi.
Yaralanan polis memuru ve ölen 3 kişinin cenazesinin götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi önünde geniş güvenlik önlemi alındı.

slk

ct5

 

Haber Ara