Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sığınmacıları toplayıp Merkel'e gönderdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in izlediği sığınmacı politikasını beğenmeyen bir kent yöneticisi, sığınmacıları Merkel'e gönderdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-14 21:44:19

Sığınmacıları toplayıp Merkel'e gönderdi

Alman basınında yer alan haberlere göre, Bavyera Eyaleti'nde bulunan Landshut kentinin yöneticisi Peter Dreier, sığınmacı politikasına tepki olarak 31 Suriyeli sığınmacının bulunduğu bir otobüsü başbakanlığa yönlendirdi.

"SIĞINMACI DALGASININ SONU GÖRÜNMÜYOR"

Haberlerde, izlenen sığınmacı politikasının sürdürülemeyeceğine dikkat çekmek istediğini kaydeden Dreier'in, "Sığınmacı dalgasının sonu görünmüyor. Kentimizde sığınmacıları barındırabileceğimiz iyi tesislerinin kapasiteleri hızla tükeniyor. Maalesef henüz yeni evler inşa edildiğini de görmüyorum" ifadelerini kullandığı yer aldı.

Bugün sabah saatlerinde başkente hareket eden otobüsdeki sığınmacıların Suriyeli olduğu ve sığınma hakkını elde eden 21 ila 45 yaş arasında kişilerden oluştuğu belirtiliyor.

MERKEL'E TELEFONDA SÖYLEMİŞ

Dreier'in Başbakan Angela Merkel ile geçtiğimiz Ekim ayında bir telefon görüşmesi yaptığı ve sığınmacı politikasının sürmesi durumunda kentin kapasitesinin üzerindeki sığınmacıları Başbakanlığa göndereceğini söylediği öğrenildi.

Haber Ara