Dolar

32,4746

Euro

34,8116

Altın

2.441,88

Bist

9.915,62

Şeyh İkrime Sabri kimdir?

Kudüs'ün Yahudi işgaline karşı direnen ve bu yolda defalarca yaralanan Şeyh İkrime Sabri, geçtiğimiz günlerde Cübbeli Ahmet'i evinde ziyaret etmişti. Bu ziyaretten sonra Şeyh İkrime Sabri kimdir? Sorusu çokça sorulmaya başlandı. Peki Şeyh İkrime Sabri kimdir, kaç yaşında ve nereli?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-10 17:39:02

Şeyh İkrime Sabri kimdir?

Müslümanların kutsal şehri Kudüs Yahudi işgali altında. Kudüs'te işgale karşı direniş ise sürüyor. Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri de bu direnişin öncüleri arasında yer alıyor. Peki Şeyh İkrime Sabri kimdir? 

ŞEYH İKRİME SABRİ KİMDİR?

Şeyh İkrime Sabri 85 yaşında olmasına rağmen Kudüs davasındaki direnişinden bir adım geri atmadı. Kudüs-Filistin Eski Müftüsü ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslâm Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri İsrail güçlerince işgal altındaki Doğu Kudüs'te "Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı Mescidi'nde dini bir toplantıya katılma niyetiyle" suçlanarak gözaltına alınmıştı. Şeyh İkrime Sabri daha sonra salıverildi.

Kudüs direnişçisi olarak defalarca Yahudiler tarafından yaralanan Şeyh İkrime Sabri bu zamana kadar binlerce hâfız yetiştirmiştir. Şeyh İkrime Sabri halen Kudüs'te hafız yetiştirmeye devam etmektedir.

İkrime Sabrî Hazretleri Mescid-i Aksâ'nın 1969 yangını sonrası tâmir edilen yeni minberinde ilk hutbeyi okudu. Şeyh İkrime Sabri'nin babası da işgalci yahûdîler tarafından 1969 senesinde yakılan Salâhuddîn Eyyûbî'nin Mescid-i Aksâ'ya hediye ettiği minberde son hutbeyi okuyan Sa'îd Sabrî Hazretleri'dir.

TÜRKİYE'NİN FİLİSTİN DURUŞUNA ÖVGÜ

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri, Türkiye'nin Filistin'le ilişkisinin yeni değil asırlar öncesine dayandığını ve Arap dünyası ile kardeşlik köprüleri kurma yönündeki politikasıyla daha da güçlendiğini belirtti.

Türkiye'nin Filistin'in kaderini belirleyecek davaları destekleyen tutumu nedeniyle iki ülke arasındaki siyasi ilişkinin güçlü olduğunu vurgulayan Şeyh Sabri, "Türkiye'nin Kudüs politikasını herkesin takip etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara