Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Seyahat ederken sağlığınız için yanımızda mutlaka bulunması gereken 9 şey

Her şeyin başı sağlık bildiğimiz üzere. Sağlığınızı kaybettiğiniz bir tatilin tadını arzu ettiğiniz gibi çıkaramayacağınız da kesin.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-12 11:26:53

Seyahat ederken sağlığınız için yanımızda mutlaka bulunması gereken 9 şey

Bu sebeple yola çıkarken yanınızda bulunması gerekli olan sağlık ekipmanlarını gelin birlikte inceleyelim.Öncelikle söylemem gerekiyor ki ilaçları kullanmadan önce bir sağlık hekimine gözükmenizde fayda var.

Ağrı Kesici

Vücudunuza en iyi gelen ağrı kesiciden bir kutu alıp çantanıza atmanız seyahat ederken çok işinize yarayabilir. Hava değişiminden dolayı başınız ağrıyabilir, ayağınızı bir yere çarpabilirsiniz ve bu anlarda "Ah keşke bir ağrı kesicim olsaydı!" dememeniz için önlem alarak çantanızda daima ağrı kesici bulundurmanız önemli!

Alerji İlaçları

Alerjim yok demeyin, yoldayken neyle karşılaşacağınızı ve vücudunuzun nasıl tepki vereceğini bilemeyebilirsiniz. Belki hiç yemediğiniz bir yiyeceğe karşı bir alerji belirtisi gösterebilir ve kabarabilirsiniz. Bu anlarda kaşıntıdan ve alerjinin diğer tüm kötü etkilerinden kurtulmanız için yanınızda alerji ilacı bulunursa çok şanslısınız demektir. Siz en iyisi işi şansa bırakmayıp daha önce sırt çantanızda yada bavulunuzda bulunan ecza bölmenize bir alerji ilacı da atın.

Vitamin

Seyahat sırasında daima tam manasıyla daha sağlıklı beslenme düzenine sahip olamayabilirsiniz. Böyle zamanlarda enerjinizi kaybetmemeniz için suda çözünen ya da hap şeklindeki vitamin takviyelerinden yardım alabilirsiniz. Bu vitamin takviyelerinin kesinlikle besin yerine geçmediğini hatırlayarak ve doktor kontrolünde tüketmenizi öneririm. Karbonhidrat ve protein alımınıza özen göstermeniz sağlıklı ve uzun soluklu bir tatil yapmanıza yarayabilir.Özellikle sırt çantalı bir gezginseniz sürekli yol yapacağınızdan dolayı bu tarz vitaminlerin bulunması bir hayli yarar sağlayacaktır.

Sinek-Böcek Sokması İçin İlaçlar

Özellikle yazın sıcak havalarla türlü türlü böcek ve sinek hayatımıza karışıyor.Bazılarımız bu konudan çok muzdarip. Basit bir sivrisinek ısırığı bile insanı canından bezdirecek kadar kaşındırabiliyor. Neyse ki bu tip sinek-böcek sokmaları için ilaçlar ve merhemler var. Bunlardan da yanınıza kesinlikle almanızı tavsiye ediyorum. Bu tarz vücuda sürülen sinek, böcek kovucularını tüm marketlerde bulabiliyorsunuz.

Güneş Kremi

Deniz-kum-güneş derken sırtınıza yoğurt sürdüğünüz bir tatil akşamıyla günü bitirmek ne daha sağlıklı ne de estetik! Buna mahal vermemek için yüksek faktörlü bir güneş kremi ve güneş sonrası kremi alarak cildinizi ferahlatabilir ve güneşin zararlı etkilerinden kolaylıkla korunabilirsiniz. Beyaz tenliler için yüksek faktörlü kremler önerilirken, esmer tenliler için daha düşük faktörlü güneş kremleri yeterli olacaktır.

Yara Bandı

Ayakkabınız vurabilir, bir yeriniz kesilebilir... Yoldayken aklınıza gelmeyecek çok fazla macera sizi bekliyor olabilir. Çeşitli boylarda yara bantlarınız olursa hemen müdahale ederek sağlığınızı koruyabilirsiniz. Yaraların mikrop kapmasını engelleyebilirsiniz. Çantanızda neredeyse hiç yer kaplamayarak, hayatınızı bu denli kolaylaştıran başka bir şey yok diyebilirim. Bir öneride bulunayım: Suya dayanıklı ve tercihen bez yara bantlarını seçmeniz daha efektif olacak.

Tuzlu Çubuk Kraker

"Çubuk krakerin sağlık ekipmanları listesinde ne işin var?" demeyin. Mide bulantısına ve bağırsak sorunlarına çok iyi gelmesinin yanı sıra, acıktığınız ve yemeğe hemen erişemediğiniz anlarda sizi enerjik tutacak ve midenizi rahatsız etmeyecek muhteşem bir yiyecek! Üstelik çok ucuz ve dünyanın her yerinde satılıyor.

Su

Su, hem içmeniz için hem de temizlik açısından çok önemli bir detay. Çantanızda ağırlığa sebep olsa da en azından bir miktar suyu daima yanınızda bulundurmalısınız. Bu sayede kendinizi daha güvende hissederek daha huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

Güneş Gözlüğü

Güneş gözlüğü hem çok şık bir aksesuar hem de sağlığınız için çok önemli bir eşya. Güneşin ışığı daima insan gözü için en ideal düzeyde olmayabiliyor. Bazen soğuk ve güneşsiz bir günde bile fazla parlak ışık kimi bünyelerde rahatsızlığa sebep olabiliyor.Özellikle yaz aylarında öğle saatlerinde yoldaysanız kendinizi yorgun hissedebilir ve başınız ağrıyabilir. Eğer sizin de gözleriniz bu tip ışık seviyesi değişikliklerine karşı hassassa polarize camlı bir güneş gözlüğünüz muhakkak bulunmalı.

Yolda yanınızda olması gerekli olan sağlık ekipmanları bunlar. Bunların dışında eğer sürekli kullanmış olduğunuz ilaç ya da ekipman (astım fısfısı gibi) var ise, yanınıza almayı sakın unutmayın. Çantanızı hazırlamadan önce, içerisine koyacaklarınızı bir kağıda yazarsanız daha kolay hazırlanabilirsiniz. Kolay gelsin diyor ve iyi yolculuklar diliyorum.

Hazırlayan : Özlem Keşifte

Haber Ara