Dolar

32,2589

Euro

34,6962

Altın

2.399,94

Bist

10.247,75

Selvi: Erdoğan sadece partiye üye olmakla yetinmeyecek...

'AK Parti kulislerine göre (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan sadece partiye üye olmakla yetinmeyecek. Olağanüstü kongre toplanarak genel başkan seçilecek.' ifadelerini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-19 09:49:34

Selvi: Erdoğan sadece partiye üye olmakla yetinmeyecek...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "AK Parti kulislerine göre (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan sadece partiye üye olmakla yetinmeyecek. Olağanüstü kongre toplanarak genel başkan seçilecek" diye yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AK Parti'nin önünde önce bir takvim var. Kesin sonuçlar açıklandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan partiye üye olacak. Ancak AK Parti kulislerine göre Erdoğan sadece partiye üye olmakla yetinmeyecek. Olağanüstü kongre toplanarak genel başkan seçilecek. Böylece 2002'de Erdoğan genel başkan, Abdullah Gül başbakan modelinde olduğu gibi, bir süre Erdoğan'ın genel başkan, Binali Yıldırım'ın başbakan olduğu süreç yaşanacak.

AK Parti referandumu kazandı ama bir de seçmenden uyarı aldı. Şimdi yeni bir yüzleşme ve yenilenme zamanı. Referandumdan sonra hızla normalleşme sürecine geçilmesi bekleniyordu. Başbakan Binali Yıldırım'ın, 'Yüzde 81.7 evet diyen Bayburt da yüzde 80.4 hayır diyen Tunceli de kazançlı çıkmıştır' sözleri bunu işaret ediyordu. Ancak normalleşme sürecinin kolay olmayacağı anlaşılıyor.

Referandum sonuçları dikkatli bir şekilde analiz edildiği takdirde büyük şehirlerden başlayarak bir dip dalga geliyor. (Eski Cumhurbaşkanı Turgut) Özal, 1989 yerel seçimlerinde büyük şehirleri kaybedince gerilemeye başladı. SHP ve Refah Partisi'nin yükselişi büyük şehirlerin kazanılmasıyla başladı. Büyük şehirdeki sonuçlar, AK Parti'de, ‘erken uyarı' olarak alındı. Eğitimli ve şehirli kesimlere yönelik yeni bir politik dilin oluşturulmasının üzerinde duruluyor."

 

Haber Ara