Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Selin Sayek Böke: Türkiye'de de IŞİD'le mücadele edin

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cerablus'ta yürütülen operasyonla ilgili 'Sadece Cerablus'ta değil, kendi topraklarını içerisinde de IŞİD'le mücadele edin' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 18:10:05

Selin Sayek Böke: Türkiye'de de IŞİD'le mücadele edin

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, gündeme dair konuları değerlendirdi. Cerablus'ta yürütülen operasyonla ilgili Böke, "Sadece Cerablus'da değil, kendi topraklarını içerisinde de IŞİD'le mücadele edin" ifadesini kullandı. 

Böke, "IŞİD tehditinin ortadan kaldırılması için derhal sınırlarımız içerisinde mücadele edilmeli. Ankara Gar patlamasıyla ilgili raporlarımız ciddiye alınmadı.Meclis'te 12 kere teröre karşı komisyon kurulmasına karşı teklifimiz geri çevrildi" ifadelerini kullandı. 

Sayek'in Hükümeti IŞİD'e destek vermekle suçlayan konuşması, haber kanallarınca yayından alındı.

CHP Sözcüsü Böke'nin konuşmasından satır başları; 

'KENDİ İNSANLARIMIZI KENDİ ÜLKEMİZDE KORUYAMIYORUZ'

Türkiye çapında IŞİD dergi basıyor. Gazeteciler, Akademisyenler tutuklanırken IŞİD'çiler serbest bırakılıyor. Canlı bombacılar belliyke Türkiye'de serbest dolaşıyorlar. Biz kendi insanlarımızı, kendi ülke sınırlarımız içerisinde koruyamıyoruz.

'GAR SALDIRISIYLA İLGİLİ RAPORLARIMIZ CİDDİYE ALINMADI'

Sadece Cerablus'da değil, kendi topraklarını içerisinde de IŞİD'le mücadele edin. Keşke Türkiye ve halkımız bu bedelleri ödemeseydi. IŞİD tehditinin ortadan kaldırılması için derhal sınırlarımız içerisinde mücadele edilmeli. Ankara Gar patlamasıyla ilgili raporlarımız ciddiye alınmadı.

'TEKLİFİMİZ 12 KEZ GERİ ÇEVİRİLDİ'

Gaziantep'te 54 kişi hayatını kaybetti. Meclis'te 12 kez teröre karşı komisyon kurulmasına karşı teklifimiz geri çevrildi. KHK'lar hakkında değerlendirmeler yapıyoruz. Hukuğu, Meclis'in ortasına yerleştirecek bir sisteme ihtiyacımız var. Bugün yapılacak toplantılarda bu konu konuşulacak.

KANALLAR YAYINI KESTİ

Hükümeti IŞİD'e destek vermekle suçlayan Böke'nin konuşması sırasında CNN Türk, NTV ve Habertürk kanalları dayanamayıp yayını kesti.

Haber Ara