Dolar

32,4751

Euro

34,7277

Altın

2.438,78

Bist

9.915,62

Şehirler arası seyahat kısıtlaması mı gelecek? Hangi illerde seyahat kısıtlaması gelebilir?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı koronavirüs vakalarında yaşanan artışı değerlendirmek için toplandı. Toplantı sonrasında bazı illerimiz için yeni kısıtlama kararları gelebileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar da şehirler arası seyahat kısıtlaması mı gelecek? diye merak etmeye başladı. Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da yaptığı açıklamada 'Çok fazla vakaların yoğun olduğu illerde şehirlerarası seyahatte elbette kısıtlama olabilir.' dedi. Peki hangi illerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması gelebilir? Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon'da şehirlerarası seyahat yasağı gelir mi?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-29 19:32:06

Şehirler arası seyahat kısıtlaması mı gelecek? Hangi illerde seyahat kısıtlaması gelebilir?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı koronavirüs vakalarında yaşanan artışı değerlendirmek için toplandı. Toplantı sonrasında bazı illerimiz için yeni kısıtlama kararları gelebileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar da şehirler arası seyahat kısıtlaması mı gelecek? diye merak etmeye başladı. Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da yaptığı açıklamada "Çok fazla vakaların yoğun olduğu illerde şehirlerarası seyahatte elbette kısıtlama olabilir." dedi. Peki hangi illerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması gelebilir? Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon'da şehirlerarası seyahat yasağı gelir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 3.5 saat sürdü. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama bekleniyor. Vatandaşlar da yeni ksıtılama olup olmayacağını merak ediyor. Binlerce kişi internette Şehirler arası seyahat kısıtlaması mı gelecek? Hangi illerde şehirlerarası kısıtlama gelebilir? sorularına yanıt aramaya başladı. 

Şehirler arası seyahat kısıtlaması mı gelecek? 

Koronavirüs vaka sayıları ülke genelinde artışa geçti. Bu durum endişeye neden olurken, uzmanlardan da açıklamalar geliyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, önemli açıklamalarda bulundu. İlhan, şehirlerarası seyahat yasağıyla ilgili “Çok fazla vakaların yoğun olduğu illerde elbette kısıtlama olabilir. Özellikle çıkışın kısıtlanması önemli olacaktır. Bu da isteğe bağlı olur.” dedi.

Hangi illerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması gelebilir?

Prof. Dr. İlhan, “Çok fazla vakaların yoğun olduğu illerde elbette kısıtlama olabilir. Özellikle çıkışın kısıtlanması önemli olacaktır. Bu da isteğe bağlı olur. ‘Kırmızı yerlerde iller arasında çıkış kısıtlaması yapılabilir mi?' Bunu yapmak çok güç. HES kodu olsa da, farklı yerlerden toplumdan insanlar illerin dışına çıkabilir. Bu nedenle baktığımızda iller arasında kısıtlama değil de belki vakaların çok yoğun olduğu il merkezleri, ilçe merkezlerinde yerel yönetimlerin alabileceği kararlar olabilir. Yani bir ilimizde, bir beldemizde ya da bir ilçemizde diyelim ki vakalar çok yoğun, o ilçeden, o beldeden merkeze geliş-gidiş veya merkezden dışarıya gidiş- çıkışla ilgili bir karar alınabilir; ama burada yetkili il hıfzıssıhha kurulu” diye konuştu.

Şehirler arası seyahat yasağı var mı?

Vatandaşlar Şehirler arası seyahat yasağı var mı? sorusunu soruyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede seyahat kısıtlamasının daha önceki gibi devam edeceği bildirildi. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altının şehirlerarası seyahatleri izin ile gerçekleşecek. Seyahat izin belgesi e Devlet ekranı ya da ALO 199 hattı üzerinden alınacak.

Haber Ara