Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Seçim Araştırması: Biden 6 bölgede önde

Yaklaşan ABD seçimleri öncesi Donald Trump’ın rakibi olarak ortaya çıkan Biden, seçim araştırmalarında Trump’ın 2016 seçimlerinde kazandığı 6 eyalette önde gözüküyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-26 12:34:11

Seçim Araştırması: Biden 6 bölgede önde

The New York Times gazetesi ve Siena College işbirliğinde yapılan bir seçim anketinden Biden önde gelen lider olarak çıktı. Ankete göre Trump 2016'da galip geldiği 6 seçim bölgesini Biden'e kaptırmış gözüküyor.  

Joseph R. Biden Jr.'ın Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin'de iki haneli rakamlarla kayıtlı seçmenler nezdinde önde olduğu kayıtlara geçti.

The New York Times'a göre Trump'ın bir zamanlar beyaz seçmenler üzerindeki üstünlüğü neredeyse silindi ve bu trend devam ederse başkanın yeniden seçilmesini nerdeyse imkansız kılacak.

Biden halihazırda 21 puan farkla üniversite mezunu seçmenler nezdinde öndeyken, Başkan Trump ise kuzeydeki mücadele alanlarından üç eyaleti beyaz seçmenler safında kaybediyor. 2016'da ise aynı bölgeleri 10 puan farkla elde etmişti.

Altı eyaletteki çoğunluk yeterli olacak

Biden şayet bu altı bölgede ve Hillary Clinton'un dört yıl önce kazandığı bölgelerde galip gelirse, ihtiyacı olan 270 oydan çok daha fazla olan en az 333 oyu elde etmiş olacak.

Florida, Arizona ve Kuzey Carolina eyaletlerinin de aralarında bulunduğu 6 eyaletin herhangi üçündeki oy birleşimi Biden için yeterli olacak.

Trump yönetimi halihazırda çift haneli işsizlik, koronavirüsün kötü yönetimi, ırkçılığa karşı çıkan protestolarla zayıf mücadele bağlamında 2020 seçimleri öncesi eleştiriler alıyor.

Öte yandan Obama'nın da Biden'in seçimi kazanmasını desteklediği biliniyor.

Haber Ara