Dolar

32,4423

Euro

34,7619

Altın

2.438,13

Bist

9.915,62

SDG yönetimine karşı isyan bayrağı

Terör örgütü YPG gölgesinde kurulan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), Suriye’nin kuzeyinde kontrol altında bulundurduğu bölgelerdeki baskıcı uygulamalarına sivil halkın tepkileri büyüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-07 10:54:56

SDG yönetimine karşı isyan bayrağı

Terör örgütü YPG gölgesinde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Suriye'nin kuzeyinde kontrol altında bulundurduğu bölgelerdeki baskıcı uygulamalarına sivil halkın tepkileri büyüyor.

Hasake ilinin güneyinde yer alan Shaddadi şehrinin sokakları iki gündür büyük protesto gösterilerine sahne oluyor.

Rus free-news'in haberine göre; çok sayıda bölge halkının katıldığı protesto gösterilerinde, Suriye Demokratik Güçleri yönetiminden yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve baskı uygulamalarının sonlandırılması istendi.

Muhammed Salih Ali isimli protestocunun ise, SDG yönetimine bağlı bir polis tarafından öldürülmesi ise bardağı taşıran damla oldu.

Sivil protestocunun öldürülmesine yönelik tepkiler büyürken; bölge halkı Muhammed Salih Ali'yi vurarak, protesto gösterisine dağıtmaya çalışan ‘polis'in cezalandırılmasını istiyor.

Protestolar sadece el-Shaddadi şehri ile sınırlı kalmadı, komşu bölgelerde de benzer eylemler yaşandı.

Şu saatlerde el-Saeed Hamoud, el-Osmanlı ve El-Awad köylerinde de SDG'nin baskısıcı yönetimine karşı protesto gösterileri sürüyor.

SDG'nin kontrolü altındaki bölgelerde yaşanan ekonomik kriz de halkı etkiledi. Bu bölgelerdeki gıda fiyatları ve diğer ihtiyaç maddeleri dahil omak üzere her şey aşırı oranda yükselmesi, insanları sokaklara sürükledi. Ayrıca isme suyunun olmaması da halkı isyan ettirdi.

Son günlerdeki halkın hoşnutsuzluğundan rahatsız olan Suriye Demokratik Güçleri ise (SDG), protesto mitinglerini engellemeye hazırlanıyor. Bölgeden alınan haberlerde SDG'ye bağlı silahlı güçlerin, isyan hazırlığı içindeki bölgelere gönderildiği öğrenildi.

Haber Ara