Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

SDG lideri Ferhat Abdi Şahin: Rojava konusunda Rusya ile anlaştık

YPG’nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) lideri Ferhat Abdi Şahin, Rus güçlerinin, Rojava’nın Tel Tamer, Eyn Îssa ve Amuda şehirlerine girmesi üzerine anlaştıklarını belirtti. Şahin, iki gün önce Tel Tamer ve Ayn İssa ilçelerinin Rusya'ya teslim edilmeyeceğini açıklamıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 01:06:09

SDG lideri Ferhat Abdi Şahin: Rojava konusunda Rusya ile anlaştık

YPG'nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) lideri ‘Mazlum Kobani' lakaplı Ferhat Abdi Şahin, Rus güçlerinin, Rojava'nın Tel Tamer, Eyn Îssa ve Amuda şehirlerine girmesi üzerine anlaştıklarını belirtti. Şahin iki gün önce Tel Tamer ve Ayn İssa ilçelerinin Suriye yönetimine veya Rusya'ya teslim edilmeyeceğini belirtmişti.

SDG lideri Ferhat Abdi Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Bugün Suriye'deki Rus kuvvetleri komutanı General Alexander Chaiku'ya ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Toplantı verimli geçti. Bölgenin huzur ve güvenliği için Rusya güçlerinin Amuda, Te Tamer ve Eyn Îssa'ya geçmesi üzerine anlaştık. Ülkemizin menfaati için ortak çalışmaların sürmesini umut ediyoruz”

SDG LİDERİ, İKİ GÜN ÖNCE
ZIT BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz gün, Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonuna konuşan SDG lideri Ferhat Abdi Şahin, çatışmaların devam ettiği Tel Tamer ve Ayn İssa ilçelerinin Suriye yönetimine veya Rusya'ya teslim edilmeyeceğini belirterek, “Onlar SDG'nin kontrolü altında kalacaklar” demişti.

Şahin, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki Rakka içinse "Rakka, SDG güçlerinin kontrolünde, ancak operasyonlarımız IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonla devam ediyor ve gerekirse Rus devriyeleri de olabilir, ancak şu anda Rakka ve Tabka'da SDG güçleri var.” dedi.

Haber Ara