Dolar

32,2458

Euro

34,6783

Altın

2.399,63

Bist

10.336,50

SARS'ı keşfeden Çinli bilim insanı koronavirüsün bitişine ilişkin tarih verdi

2003 yılında SARS'ı keşfeden Çinli bilim insanı koronavirüs salgının Haziran ayı itibariyle sona ereceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 12:38:04

SARS'ı keşfeden Çinli bilim insanı koronavirüsün bitişine ilişkin tarih verdi

SARS'ı şefeden 83 yaşındaki Çinli salgın uzmanı Zhong Nanshan, pandemi ilan edilen koronavirüs salgınının Haziran ayı itibariyle ortadan kalkacağını umduğunu bildirdi. Nanshan, hastaların tedaviden sonra yeniden koronavirüse yakalanma risklerinin düşük olduğunu sözlerine ekledi.

y3VCILNVT06d9NKa7Tam2Q

ÜLKELERDE SON DURUM

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs şu ana dek 120'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Koronavirüs dünya genelinde 126 bini aşkın kişiye bulaşırken 4 bin 600'den fazla kişi hayatını kaybetti. ABD'de vaka sayısı bini aşarken, ölü sayısı 31'e yükseldi. Avrupa'da ise İtalya'da vaka sayısı 10 bini geçerken, ölü sayısı 631'e çıktı.

Diğer taraftan, Yunanistan'da da koronavirüsten 66 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Cezayir'de yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Japonya, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yeni tip koronavirüsü "küresel salgın" ilan etmesinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın organizasyonunu etkilemeyeceğini bildirdi.

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 63 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 354'e, vaka sayısı ise 9 bine yükseldi.

Fransa'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 artarak 48'e yükseldi. Ülkede toplam vaka sayısı 2 bin 281'e yükseldi.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini doğruladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'da bir hastane koronavirüs nedeniyle bir hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Irak'ın güneyindeki Kerbela İl Sağlık Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 1 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle hastalıktan ölenlerin sayısının 8'e yükseldiğini duyurdu.

Hollanda Sağlık Bakanlığı ülkedeki vaka sayısının 503'e çıktığını bildirdi. İngiltere'den yapılan açıklamada ise ülkede tespit edilen vaka sayısının 456'ya çıktığı duyuruldu.

VİRÜS PANDEMİ İLAN EDİLDİ

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının hızla yayıldığı İspanya'da, ölü sayısı 7 kişi daha artarak 54'e çıktı.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros,Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında tüm dünyada 100'ün üstünde ülkede görüne koronavirüsü pandemi, yani küresel salgın ilan ettiklerini duyurdu.

PANDEMİ (KÜRESEL SALGIN) NEDİR?

DSÖ, daha önce koronavirüs salgını için sabit seviyede oluşan ve popülasyonda görece olarak yüksek derece seyreden hastalıklara denilen epidemi terimini kullanıyordu. Pandemi terimi ise koronavirüs gibi bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklar için kullanılıyor.

 

Haber Ara