Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Salih Müslim: Saldırı olursa karşılık veririz

IKBY'nin bağımsızlık referandumuna PKK ve PYD'nin verdiği destek bilinirken Salih Müslim'den bir açıklama geldi. Müslim, Peşmerge bölgesine bir saldırı olması halinde PYD olarak karşılık vereceklerini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 08:44:18

Salih Müslim: Saldırı olursa karşılık veririz

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsız Kürdistan referandumu bölge ülkelerinin tepkisini çekmesinin yanı sıra İsrail ve PKK/PYD'den aldığı destek sebebiyle de tartışılıyor. PYD Lideri Salih Müslim, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Peşmerge bölgesine bir saldırı olması halinde PYD olarak karşılık vereceklerini söyledi ve ekledi: "Saldırı olursa onları vururuz."

EŞBAŞKANLAR DEĞİŞTİ

PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) önceki Rimelan'da gün 'Özgür Rojava'dan Federal Demokratik Suriye'ye Doğru' adıyla gerçekleştirdiği 7'nci kongresinde eşbaşkanlar değişti. Eşbaşkanlar Salih Müslim ve Asya Abdullah'ın yerine iki yeni isim seçildi. Yeni eşbaşkanlar Şahoz Hasan ve Hevi Mustafa oldu.

"AMBARGO UYGULANIRSA KAPILARIMIZI AÇARIZ"

PYD Eş Başkanı Hediye Yusuf'un da kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak Kürt bölgesine ambargo uygulanması halinde Suriye'de kontrolleri altındaki bölgenin kapılarının sonuna kadar açık olacağını dediği aktarıldı.

"SALDIRI OLURSA ONLARI VURURUZ"

Kongrede konuşan Salih Müslim, Kuzey Irak'taki ‘bağımsızlık referandumu'na ilişkin “Güney halkımızın iradesine hürmetle yaklaşıyoruz. Saldırı olursa onları vururuz” dedi. KDP ile aralarındaki ihtilafların teferruata dair olduğunu söyleyen Müslim "Bazıları referandumun Türk, Arap ve Farsların ulusal güvenliğini ortadan kaldırdığını söyledi. Peki, Kürtlerin ulusal güvenliği yok mu?" ifadelerini kullandı.

(İlgili haberlere gitmek için fotorğaflara tıklayınız)

735550_2

734965_2

Haber Ara