Dolar

32,4416

Euro

34,7592

Altın

2.440,97

Bist

9.915,62

Salih Müslim'den Batı'ya Afrin çağrısı

Türkiye'nin kırmızı listesinde bulunan PYD'nin eski Eş Başkanı Salih Müslim Avrupa'da toplantılar yapmayı sürdürüyor. İsveç'te konuşan Müslim Batı dünyasına seslenerek, Afrin konusunda çağrıda bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-17 18:10:47

Salih Müslim'den Batı'ya Afrin çağrısı

PYD'nin eski Eş Başkanı olan Dış İlişkiler Sözcüsü Salih Müslim, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonu karşısında sessiz kaldıkları gerekçesiyle Batı ülkelerini eleştirdi.

İsviçre'de Cenevre Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan Salih Müslim, şunları söyledi:

“Biz Batı'ya Türkiye ile savaşın demiyoruz, ticaret yapmayın da demiyoruz. Ama Türkiye sizin ona verdiğiniz silahlarla bizim kanımızı akıtıyor. BM kararları, uluslararası hukuk kuralları var. Bu silahları sivilleri katletmek için kullanamazlar. BM Güvenlik Kurulu bunu söylüyor. Peki Efrin'de ölenler sivil değil mi? Başka yerlerdekiler sivil de burada yaşamını yitiren Kürtler sivil değil mi? Bu durumda neden sessiz kalınıyor? Sizin bir demokrasi vizyonunuz ve bu yönlü kurumlarınız var, Türkiye sivilleri öldürüyor neden bir şeyler yapmıyorsunuz? Türkiye, Afrin'i ele geçirerek İslamcı grupları buraya yerleştirmek istiyor."

SALİH MÜSLİM KIRMIZI LİSTEDE

Geçtiğimiz günlerde terör suçlarından arananların yer aldığı kırmızı listeye 44, mavi listeye 26, yeşil listeye 34, turuncu listeye 37, gri listeye 89 yeni isim eklenmişti. 4 milyon TL ödüllü kırmızı listeye PYD'nin eski lideri Salih Müslim ile ismi son olarak Soçi skandalıyla gündeme gelen Acilciler grubu lideri Mihraç Ural da eklenmişti.

 

Haber Ara