Dolar

32,3818

Euro

34,7086

Altın

2.418,46

Bist

10.082,77

İngiliz üniversitesinden kafa karıştıran iddia!

İngiliz Cambridge Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları, yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) ilişkin salgın verilerinin ve bilgilerinin yanlış olduğunu açıklayarak, 'Koronavirüs aslında Vuhan'da çıkmadı. Bunun çok daha öncesi var' ifadelerini kullandı.İN

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-19 10:03:32

İngiliz üniversitesinden kafa karıştıran iddia!

İngiliz Cambridge Üniversitesi, 'kafa karıştıran' yeni bir iddia ortaya attı.

Cambridge Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları, yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) ilişkin salgın verilerinin ve bilgilerinin yanlış olduğunu açıklayarak, "Koronavirüs aslında Vuhan'da çıkmadı. Bunun çok daha öncesi var" ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada 2 milyonu aşkın insana bulaşan ve 160 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Covid-19 ile ilgili araştırmalar devam ederken, Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanları salgının Vuhan'da ortaya çıkmadığını iddia etti.

"SALGININ 2019 EYLÜL AYINDA BAŞLADIĞINA DAİR KANITLARIMIZ VAR"

Haberler.com'un haberine göre; Cambridge Üniversitesi'nde görevli bilim insanları şu ana kadar uluslararası kamuoyunun salgın ile ilgili bildiği bütün verilerin ve bilgilerin yanlış olduğunu açıklayarak, "Koronavirüs aslında Vuhan'da çıkmadı. Bunun çok daha öncesi var. Salgının 2019 yılının Eylül ayında başladığına dair kanıtlarımız var" duyurusunu yaptı.

"WUHAN'DA DEĞİL DAHA GÜNEYDEN ÇIKTI"

Hazırlanan araştırmanın henüz hakemli bir bilimsel dergide yayınlanmadığını açıklayan araştırma ekibi, bu bulguları Proceedings of the National Academy of Sciences isimli bilim dergisinde yayınladı.

Dergide yer alan makalede salgının aslında ülkenin çok daha güneyinde çıkmış olma ihtimalinin yüksek olduğu ve daha sonra yayıldığı aktarıldı."

VİRÜSÜN BULAŞMA SERESİ 13 EYLÜL-7 ARALIK ARASINDA BAŞLADI

Cambridge Üniversitesi'nde genetik uzmanı olarak çalışan Peter Forster, virüs insanları etkileyen son haline aylar önce ulaşmış olabilir. Bundan önce yarasada ya da başka bir hayvanda ya da belki de başka birine bulaştırmadan bir insanda bulunuyordu. Daha sonra insanlara bulaşma süreci 13 Eylül ile 7 Aralık arasında başladı" dedi."

Forster ve ekibi, filogenetik bir ağ takip ederek virüsün dünya çapındaki değişimini takip ettiklerini ve binden fazla veriyi incelediler.

Haber Ara