Dolar

32,3604

Euro

34,7880

Altın

2.396,99

Bist

10.208,65

Doç Dr. Recep Aktimur: Obezite sadece bir sağlık problemi mi?

Obezite hastalarını obeziteye bağlı sağlık problemleri ve kronik hastalıkların tedavisi amacıyla ameliyat ettiklerini belirten Doç. Dr. Recep Aktimur, ameliyat ile bu hastalıkları tedavi edebildiklerini ancak obezitenin sadece bir sağlık problemi olmaktan çok daha öteye vardığını ve psikolojik anlamda ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkardığını belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-04 08:35:33

Doç Dr. Recep Aktimur: Obezite sadece bir sağlık problemi mi?

Hastalarını sadece fiziksel varlıklar olarak görmediğini belirten Doç. Dr. Recep Aktimur, obezite ameliyatlarından sonra en büyük değişimin insanların gözüne yansıyan güven ve mutluluk duygusu olduğunu ve bu durumu gözlemlemenin kendisini çok mutlu ettiğini paylaştı.

Doç. Dr. Recep Aktimur, fazla kiloları nedeniyle toplumda hep görmezden gelinen kişilerin tüm hayatlarının kilo problemi çevresinde takılıp kaldığını belirterek bu kişilerin ameliyat sonrasında kilo vererek hayata tam anlamı ile entegre olabildiğini ve sosyal bir varlık olarak kendilerini gerçekleştirebildiklerini, bu sayede hayata uyumlarının arttığını belirtti.

Ameliyat ettiği hastalarda elde edilen sağlık faydaları ve yaşam konforunun ortaya çıkan psikolojik faydalar ile birleştiğinde, hastalarının gözünde gördüğü mutluluğun yaptığı işi sevmesinin temel kaynağı olduğunu belirten Doç. Dr. Recep Aktimur, hayatımızın mutluluğumuzu ertelemek için çok kısa olduğunu belirtti.

WhatsApp Image 2020-02-03 at 23.25.02

Haber Ara