Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuruları ve branş dağılımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi ve branş dağılımıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımının yarısından fazlası hemşire ve ebe olacak, Başvuruları ne zaman alınacak?

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-12 21:57:49

Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuruları ve branş dağılımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi ve branş dağılımıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımının yarısından fazlası hemşire ve ebe olacak,  Başvuruları ne zaman alınacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personelinin alınacağını açıkladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme kılavuzunun yayımlanacağı tarihi duyurmuştu. Peki, Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı ne zaman? Başvuru kılavuzu yayımlandı mı?

Aygün Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Değerli adaylarımız, #HalisAygünSağlıkçıBekliyor dediniz biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu hafta kılavuzu yayınlayacağız. 14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Şimdiden tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim."

Sağlık Bakanlığı 2019 yılında 17 bin 689 personel alımı yapılacağını duyurmuştu. İkiye bölünen atamaların ilki Aralık 2019'da yapıldı. İlk atama döneminde 8 bin 845 personelin ataması tamamlanmıştı.

Kadro dağılımı nasıl olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sabah Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi ünvanlarında alım yapılacak. Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın yönetim Hizmetleri GEnel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir."

Haber Ara