Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Sadr yanlıları Maliki'nin bürosunu bastı

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın 'büyük ayaklanma' çağrısında sonra meydana inen göstericiler Necef'te eski Başbakan Nuri el-Maliki'nin lideri olduğu Dava Partisi binasını bastı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 09:27:35

Sadr yanlıları Maliki'nin bürosunu bastı

Sadr yanlısı yüzlerce kişi, Necef kentinde reform ve yolsuzlukla mücadele edilmesi talebiyle sokağa çıktı. Göstericiler, kentteki Dava Partisi, Şii lider Ammar el-Hekim'in lideri olduğu Yüksek İslami Konseyi, Şii Fazilet Partisi ve Hadi el-Amiri'nin lideri olduğu Bedir Hareketi binalarını bastı. Necef'teki güvenlik güçlerinin göstericileri olay yerinden dağıtmak için havaya ateş açtığı ve bir süre gerginlik yaşandığı kaydedildi.

Sadr yanlısı göstericilerin Dava Partisi binasındaki Maliki posterlerini indirerek yaktığı da aktarıldı. Göstericiler, dün de Bağdat ve güney illerinde Dava Partisi ve Bedir Hareketi binalarını basmıştı.

Bunların üzerine açıklama yapan Maliki, Bağdat ve diğer kentlerde siyasi parti binalarının basılmasını eleştirerek, bunu yapanları "kaosçu gruplar" diye nitelendirdi. Maliki, Başbakan ve İçişleri Bakanını ülkedeki siyasi partilerin güvenliğini sağlamaya çağırdı.

Bedir Güçleri ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin liderlerinden Amiri de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Parti binamıza bir daha saldırı düzenlenirse bunu yapanlara karşı sert karşılık vereceğiz. Saldırı düzenleyenleri Baasçı ve DAEŞ'çi olarak değerlendireceğiz." dedi.

Sadr yanlıları, Bağdat ve güney illerinde her gün iftar sonrası hükümet karşıtı gösteri düzenliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara