Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sadakataşı’ndan anlamlı çağrı: ‘İyilikte hisseniz olsun’

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki yardıma muhtaç insanlara yardım ulaştıran Sadakataşı Derneği, bu yıl da, “İyilikte Hisseniz olsun.” çağrısıyla anlamlı bir kampanya başlattı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-14 08:23:21

Sadakataşı’ndan anlamlı çağrı: ‘İyilikte hisseniz olsun’

Türkiye ve Türkiye dışında ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla ve özellikle Afrika ülkelerinde açtığı su kuyularıyla dikkat çeken Sadakataşı Derneği, bu yıl da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, anlamlı bir kampanya başlattı.

Sadakataşı Derneği, “İyilikte Hisseniz Olsun” çağrısıyla ve “Paylaştıkça çoğalır kardeşliğimiz!” sloganı ile yine Anadolu'dan Uzak Asya'ya, Balkanlar'dan Afrika'ya başta Türkiye olmak üzere 32 ülkede hüzünler sevince, bekleyişler bayrama dönüştürmek için harekete geçti.

Sadakataşı Derneği, kuruluşundan bu yana bağışılarının vermiş olduğu yardımlarla, her yıl daha fazla ülkeye ve bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca zor durumdaki insana yardım ulaştırıyor.

Hisse bedeli 600 TL

Sadakataşı Derneği, Kurban çalışmalarını bu yıl 4 ayrı bölgede gerçekleştirerek, 800 binden fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı amaçlıyor. Afrika ve Asya ülkelerinin bulunduğu birinci bölge için 600 TL, Türkiye, Yemen ve Uzak Asya ülkelerinin bulunduğu ikinci bölge 900 TL, Balkanlar ve Ortadoğu'nun olduğu üçüncü bölge 1350 TL, Filistin, Irak ve Kıbrıs'ın olduğu dördüncü bölge için kurban hisse bedeli 2000 TL olarak belirlendi.

Vekalet yoluyla kurbanlarını Sadakataşı Derneği'ne bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek.

opt-iyilikte-hisseniz-olsun-9-A7FMULX5G9QPC7J6SZJP

Nerelerde kurban kesilecek

‘‘İyilikte Hisseniz Olsun'' çağrısıyla başlanılan kurban organizasyonu bu yıl Türkiye ile birlikte 30 ülkede gerçekleştirilecek.
Afrika; Mali, Burkina Faso, Çad, Kenya, Nijer, Somali, Benin, Togo, Sudan ve Tanzanya
Asya; Filipinler (Moro), Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Myanmar, Vietnam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Hindistan
Orta Doğu; Suriye, Irak, Filistin (Gazze ve Kudüs) Lübnan ve Yemen
Avrupa; Arnavutluk, Bosna Hersek, Macaristan ve Makedonya

opt-iyilikte-hisseniz-olsun-16-IOEOU5UWCH89QSBHDQDU

Geçen yıl neler yapıldı?

2019 Kurban organizasyonunu ‘‘Kurbanın Sırrı Paylaşmakta Saklı'' çağrısıyla 4 kıta 30 ülkede gerçekleştiren Sadakataşı Derneği, 13.343 hisse kurbanı yaklaşık 600 bin kişiye ulaştırdı.

Kurbanınızı nasıl bağışlayabilirsiniz?

Kurban hisse bağışı için, Sadakataşı Derneği genel merkezine giderek elden, www.sadakatasi.org.tr sayfasında bulunan banka hesapları veya posta çeki hesapları üzerinden online olarak ve derneğin 0216 614 04 61 numaralı çağrı merkezinden detaylı bilgi alınarak yapabilirsiniz.

https://bagis.sadakatasi.org.tr

 

Haber Ara