Dolar

32,4537

Euro

34,7595

Altın

2.439,68

Bist

9.915,62

Rusya: Suriye'deki krizin askeri bir çözümü yok

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Antonov, Suriye'deki krize yönelik askeri bir çözümün olmadığını, Rusya'nın Suriye krizi konusunda ABD ve Batı ile işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 16:25:51

Rusya: Suriye'deki krizin askeri bir çözümü yok

Çin'in başkenti Pekin'deki Xiangshan Güvenlik Forumu'nda konuşan Antonov "Suriye'deki krizin askeri bir çözümü olmadığı konusunda eminiz. Tüm siyasi hırslar bir kenara bırakılmalı ve masaya oturulmalı. Washington, uluslararası terörün Rusya olmadan çözülemeyeceğini ne kadar hızlı anlarsa, uluslararası toplum o kadar hızlı zafer elde eder. Bu yönde bir çalışmaya ABD ile de diğer Batılı ülkelerle de hazırız" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığı haberde Rusya ile ABD arasında 9 Eylül'de varılan anlaşmaların Washington tarafından bozulmasını vurgulayan Antonov, "ABD, El Nusralı teröristlerle işbirliği yapan muhalifleri sınırlama ve Kastillo yolunu açma konusundaki sorumluluğunu yerine getirmedi. Bu üzücü ve hayal kırıklığına yol açan bir davranış. ABD'nin diplomasi yolunu bırakıp Suriye'deki krizin çözümü için askeri yollara yöneldiğine inanmak istemiyorum. Bu yıkıcı faaliyetler yalnızca teröristlerin işine yarıyor. Bu nedenle duyguları bir kenara bırakıp terörle mücadelede işbirliğinin artı ve eksileri tekrar tartılmalı" dedi.

Antonov, Rusya'nın karşılıklı saygı çerçevesinde ABD ile Suriye konusunda diyalog kurmaktan yana olduğunu ve Suriye'deki durumu tırmandırmamak için terörle mücadeleye ısrarla devam edeceğini vurguladı. "ABD ile diyaloğu reddetmiyoruz, eşitliğe ve karşılıklı saygıya dayalı bir diyalog kurmaya hazırız. Uluslararası toplum, BM ve BMGK ile işbirliğine devam edeceğiz" diyen Antonov, ayrıca Moskova'nın Suriye konusunda Washington ile işbirliği konusunda elinden geleni yaptığını, ancak bir cevap alamadıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, 3 Ekim'de ülkesinin Rusya ile ateşkes anlaşması için kurulan ikili kanallara katılımını askıya aldığını duyurmuştu.

Haber Ara