Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya sosyal medya kararları konusunda Türkiye'yi takip ediyor

Rusya hükümeti, yabancı sosyal medya şirketlerinden vergi ödemeye mecbur etmeyi planladığı belirtildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-19 17:34:56

Rusya sosyal medya kararları konusunda Türkiye'yi takip ediyor

Kommersant gazetesinin haberine göre Rusya, son dönemdeki politika ve uygulamalarını eleştirdiği Twitter, Google, Facebook gibi batılı internet şirketlerine yönelik birtakım düzenlemelere getirmeyi planlıyor.

Kommersant'a konuşan bir kaynak, bilişim sektörünü destekleme programı kapsamında yıl sonuna kadar 'dijital ikamet sistemi' kurmayı planlayan Rusya hükümetinin ülkede 100-500 binden fazla abonesi olan yabancı internet şirketlerine temsilcilik açma ve vergi ödeme zorunluluğu getirilmesini öngören bir yasa çıkaracak.

Federal Vergi Servisi'nde hesap açarak ya da Rus şirketleriyle birlikte iştirakler kurarak kayıt yapma seçeneklerinin sunulduğu yasa tasarısına göre yabancı şirketlerin faaliyetlerinden Rus temsilci sorumlu olacak.

Yasa çıktıktan sonra 1 ay içinde Rusya'da kayıt yaptırmaları gereken şirketler, aksi halde cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Yeni yasanın Twitter, Google, Facebook'un yanı sıra Booking.com ve Amazon gibi çeşitli siteleri de etkileyebileceği belirtiliyor.

Haber Ara