Dolar

32,4781

Euro

34,7528

Altın

2.439,37

Bist

9.915,62

'Rusya, rejim saldırılarını durdurmak için söz verdi'

Astana'daki muhalefet heyeti üyesi Usama Ebu Zeyd, Rus tarafının rejimin operasyonları durdurması konusunda gerekli önlemleri alacakları sözünü verdiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 13:20:17

'Rusya, rejim saldırılarını durdurmak için söz verdi'

Rûdaw'a konuşan Usama Ebu Zeyd, Rusya'nın tavrının medyada olumlu yönde değiştiğini belirterek, “Bu yeni bir tavır fiili olarak da rejime karşı uygulanmalı” dedi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın Suriye Ordusu'na yönelik uyarıları ve baskılarını olumlu değerlendiren Zeyd, “Rusya'nın rejimin operasyonları durdurması konusunda gerekli önlemleri alacakları sözünü verdi” ifadelerini kullandı.

Astana görüşmelerinin başında Rus, Türk ve Birleşmiş Milletler (BM) taraflarıyla biraraya geldiklerini dile getiren Usama Ebu Zeyd, “Rejim güçleri tarafından yapılan ihlalleri dile getirdik. Görüşmelerde rejimin yeni toprakları ele geçirme girişimlerini de masaya yatırdık” diye belirtti.

Suriye muhalefeti üyesi Ebu Zeyd şunları söyledi:

“Ankara'da garantörler arasında imzalanan anlaşmaya göre, müzakerelerin ilk aşamasında Suriye halkı için doğal ve istikrarlı bir hayat sağlamak amacıyla ateşkesin uygulanması konusunda hemfikir kaldık. Suriye halk istikrara kavuşursa diğer sorunları görüşmeye başlayacağız.”

İRAN'IN VARLIĞI

Usma Ebu Zeyd İran'ın Suriye'deki politikasını eleştirerek sözlerine şöyle devam etti:

“İran, sadece Suriye halkının düşmanı değil aynı zamanda bölge için tehlikeli bir projesi var. Bölgenin asıl sahiplerini göçe zorlayıp yerlerine yabancıları yerleştirerek demografiyi değiştirmeyi planlıyor. İran, Irak ve bazı ülkelere zarar verdikten sonra, 2 - 3 yıldır söz konusu plan üzerinde çalışıyor. Bu yüzden İran'ın bu anlaşmanın bir parçası olmasını reddediyoruz çünkü tehlikeli bir politika izliyor. İran, devrimcilere karşı savaşmakla beraber Beşar Esad'ın müttefiki, aynı zamanda Suriye topraklarında çok çirkin bir proje üzerinde çalışıyorlar. Bu yüzden İran'a olumlu bakmıyoruz.”

"KÜRTLER" KONUSU

Suriye muhalefeti üyesi Kürtlere ilişkin olarak, “Kürt milleti Suriye halkının asli bir parçasıdır, ülkede köklü tarihe sahipler. Onların varlığı inkar edilemez. Tarihi okuyanlar, Kürt milletinin Suriye'nin bir parçası olduğunu bilirler. Heyetimizde bazı Kürt kardeşlerimiz var onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

GELİŞMELER - AÇIKLAMALAR (HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

464050

464152

m_13

m_14

Haber Ara