Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Rusya: Kırım'ı geri vermeyiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Beyaz Saray'dan gelen 'Kırım'ın Ukrayna'ya geri verilmesini bekledikleri' yönündeki açıklamalara yanıt verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-15 12:04:53

Rusya: Kırım'ı geri vermeyiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'ın, 'ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Kırım'ı Ukrayna'ya geri vermesini bekliyor' yönündeki açıklaması soruldu.

Zaharova "Biz topraklarımızı geri vermeyiz. Kırım, Rusya'nın toprağı" dedi.

PESKOV'DAN AÇIKLAMA

Washington'dan gelen Kırım açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya, Ukrayna'daki krizin yatışması için çaba göstermeye devam ediyor ve şimdiye dek olduğu gibi sabırlı ve tutarlı olarak ABD de dahil olmak üzere partnerlerimize Kırım'ın Rusya topraklarına katılmasının nedenlerini açıklama niyetinde. Ancak Kırım'ın iadesi söz konusu değil ve bu konuyu yabancı partnerlerimizle tartışmayacağız" dedi.

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in partnerlerine ve görüştüğü kişilere Kırımlılar'ın Rusya'dan koruma isteme ve Rusya'nın bir parçası olma kararı almalarının nedenlerini sabırlı ve oldukça tutarlı bir şekilde açıkladığını biliyorsunuz. Devlet Başkanı, Ukrayna'da meydana gelen ve yurtdışından finanse edilen darbeyi oldukça sabırlı ve tutarlı bir şekilde açıklıyor" diye devam eden Peskov, Rusya'nın Kırım'la ilgili argümanlarını Washington da dahil olmak üzere yabancı partnerlerine farklı düzeylerde ve detaylı olarak anlattığını vurguladı.

Haber Ara