Dolar

32,4433

Euro

34,7635

Altın

2.440,99

Bist

9.915,62

Rusya, Halep için Doğu Akdeniz'de konuşlanıyor

Halep'te yaşanan savaş için Rusya, Doğu Akdeniz'e İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük askeri yığınağını yapıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-20 12:51:27

Rusya, Halep için Doğu Akdeniz'de konuşlanıyor

Rusya, Halep'te yaşanan çatışmalar sürerken, Doğu Akdeniz'e son 60 yılın en büyük savaş gemisi yığınağını gerçekleştiriyor.

Rus kaynaklar, Suriye, Lübnan ve Kıbrıs açıklarında bulunan çok sayıda Rus savaş gemisine, yenilerinin ekleneceğini duyuruyor.

İngiltere'de yayın yapan Independent gazetesi, son olarak Rus donanmasının uçak gemisi Amiral Kuznetzov'un Norveç üzerinden geçerek Esad rejimine destek için Doğu Akdeniz'e gittiğini yazdı.

BÜYÜK PETRO SAVAŞ GEMİSİ DE YOLDA

Dünya Bülteni'nin derlediği habere göre; Rusya'nın en büyük savaş gemilerinden güdümlü füze kruvazörü 'Büyük Petro' da Suriye karasularına doğru yola çıktı. Büyük Petro'da Ka-52 tank avcısı “Alligator” helikopterleri de bulunuyor.

Rusya, bir süre önce de Boğazlar üzerinden “Kalibar” füzeleri yüklü “Miraj”, “Serpuhov” ve “Zeleniy Dol” gemilerini Suriye kıyılarına ulaştırmıştı.

Rus Nezavisimaya Gazetesi, bir süre önce yayınlanan bir rapora dayandırdığı haberinde, iki yıl içerisinde Rus donanmasının Avrupa'nın en büyüğü olacağını belirtmişti.

DOĞU AKDENİZ'E YIĞINAKLAR DEVAM EDİYOR

Rus kaynakların, Lazkiye ve Tartus merkezli Rus yığınağıyla ilgili verdiği bilgilerde toplamda, dört bin asker, 69 savaş uçağı ve 16 helikopter bulunuyor. Yine Rus kaynaklara göre, Rusya'nın Akdeniz'de şu anda iki fırkateyn, bir kruvazör, bir hücumbot, üç destek gemisi, bir tanker, bir istihbarat gemisi ve iki denizaltısı var.

CvJyf5LWcAASn6d

Haber Ara