Dolar

32,4433

Euro

34,7635

Altın

2.440,99

Bist

9.915,62

Rusya doğruladı: Soğuk savaştayız

Alman Spiegel dergisine röportaj veren Putin'in dış politika danışmanı Sergey Karaganov, Rusya ile NATO ilişkilerinin Soğuk Savaş'taki gerilim dönemleri seviyesinde olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 16:14:42

Rusya doğruladı: Soğuk savaştayız

Dünya Bülteni'nin Spiegel dergisinden aktardığı habere göre uluslararası gündeme dair bri demek veren Sergey Karaganov, ilişkilerin Soğuk Savaş dönemini aratmadığını belirtti.

"UKRAYNA HAMLEMİZ BÜYÜK BRİ SAVAŞ İHTİMALİNİ ORTADAN KALDIRDI"

Dergi editörlerinden Christian Neef'in sorularını yanıtlay Karaganov, her geçen yıl Rusya sınırlarına yaklaşana NATO'yu Ukrayna'da uyardıklarını ve bu durumun büyük savaş tehlikesini ortadan kaldırdığını belirtti. Karagov, mevcut durumu ise Soğuk Savaş'ın karapropaganda dönemine benzetti.

Batı ile Rusya arasında yaşanan kara propaganda krizine de değinen Karaganov, Rus medyasının daha soft olduğunu öne sürerek "Rus medyası genelde Batı medyasına göre daha içine kapanık. Eğer Rusya'nın savunma ve güvenlik konusunda çok fazla hassas olduğu düşünülürse, bunu hazırlanmak daha kolay olacaktır. Batı medyasına bir bakalım. Batı medyası sadece Rusya'yı kötülemekten başka bir şey yapmıyor. Bu durum tıpkı 'Soğuk Savaş'taki propaganda' dönemine benziyor" diye konuştu.

Avrupa ve Rusya ilişkilerine de değinen Karaganov, "NATO mevcut durumda Rusya sınırlarına 497 mil yaklaştı. Bugünkü silahlar ise geçmişe göre daha farklı. Avrupa'daki stratejik istikrar ise önemli ölçüde değişiyor. Kısacası her şey 30-40 yıl öncesine göre çok daha kötü" ifadelerini kullandı.

ABD: SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNE DÖNÜYORUZ


ABD Savunma Bakanı Ashley Carter Nisan ayında Vox'a verdiği röportajda Rusya ile yeniden büyük güç rekabetine dönüldüğünü söylerken, "Bizim umutlarımız, Soğuk Savaş'ın sonunda olduğumuz yönünde. Ancak bundan emin değilim. Biz Rusya'nın, düşüncelerimizi, dikkate aldığını görmek istiyoruz. Zira biz hâlâ Rus halkının en iyi halk olduğunu, saygın bir ülke olduğunu düşünüyoruz. Fakat kimse kendi haklılığını ve doğruluğunu Batı'ya karşı olmakla sağlamamalı. Bu yönüyle Putin Rusyası bizim umut ettiğimiz gibi değil ve artık yeniden büyük güç rekabetine döndüğümüzü söyleyebiliriz" demişti.

Haber Ara