Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya'dan Charlie Hebdo'ya tepki

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Rus yolcu uçağıyla ilgili yayınladığı karikatürle Rusya'yı ayağa kaldırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 15:33:59

Rusya'dan Charlie Hebdo'ya tepki

AA'nın haberine göre, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Mısır'da düşen Rus yolcu uçağı ile ilgili yayımladığı karikatür, Rus yetkililerden tepki gördü.

Derginin son sayısında düşen uçaktaki sivillerin ölümleri ile Rusya'nın IŞİD'e yönelik hava saldırıları arasında kurduğu bağlantı Rusya'nın tepkisine yol açtı.

Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Igor Morozov, "hakaret dolu" ve "şok edici" olarak nitelendirdiği karikatürün, ölen insanların anılarına saygısızlık olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova ise sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "Charlie bundan sonra ne yapacaksınız?" sorusunu yönelterek tepkisini dile getirdi.

Şarm El Şeyh'ten Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere havalanan Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait uçak, cumartesi günü havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü. IŞİD saldırıyı kendisinin düzenlediğini iddia etmişti.

Mizah dergisi Charlie Hebdo, ocak ayında meydana gelen terör saldırılarının ardından dünya kamuoyunun ilgi odağı olmuştu.

Bütün dinlere ve siyasetçilere yönelik tahrik edici yayınları ile bilinen Charlie Hebdo dergisine, 7 Ocak'ta düzenlenen terör saldırısında aralarında derginin önemli 5 karikatüristinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Ara