Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya'dan ABD'ye silah uyarısı: Sonuçları akıl almaz olur

Rusya BM temsilcisi Vasily Nebenzya, ABD’nin silahlanma kontrol sistemini yıkması halinde bunun öngörülemez sonuçları olacağı konusunda uyardı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-11 08:48:23

Rusya'dan ABD'ye silah uyarısı: Sonuçları akıl almaz olur

Timetürk Çeviri

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, silahlanma kontrol siteminin ABD tarafından yıkıma uğratılmasının tahmin edilemez sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Tass Haber Ajansı Nebenzya'nın bir röportajında sarfettiği, "Silahsızlanma sahasında neler olduğuna bakın. Amerikalılar silahlanma kontrol sistemini tamamıyla bertaraf etme eğilimindeler ki bu kesinlikle öngörülemez bir senaryoya dönebilir” şeklindeki ifadelerine yer verdi.

"SONUÇLARINA AKIL ALMAZ OLUR"

Bm Temsilcisi, Washington'un “silahlarının denetimsizce güçlendirilmesine” çalıştığını ifade ederek umulmadık bir çatışma tehdidini arttırdığını beyan etti.

Nebenzya, "Bunun nasıl sonuçlanacağı hayli akıl almaz” dedi.

Diplomata göre dünya halen Soğuk Savaş döneminden kaynaklanan anlaşmazlıklarla karşı karşıya Batı'yı hayal kırıklığına uğratan ana nedenlerden biri ise Rusya'nın bağımsız bir dış politika uygulaması.

Nebenzya, "1990'larda oladuğu gibi Kremlin'e arka kapıdan girerek bizim nasıl davaranmamız ve ne yapmamız gerektiği emrini veremezler” şeklinde konuştu.

Kaynak: people.cn 

Haber Ara