Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya Bakanlar Kurulu: Yakınları Rusya vatandaşı olan yabancılar için vize almak kolaylaşacak

Başbakan Mikhail Mişustin, Rusya Federasyonu vatandaşının yazılı başvurusuna dayanarak 'bir yıla kadar geçerli uzun vadeli özel vizeler çıkarabilecekler' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-17 16:42:39

Rusya Bakanlar Kurulu: Yakınları Rusya vatandaşı olan yabancılar için vize almak kolaylaşacak

 


Rusya Devlet Başbakanı Mikhail Mişustin, Çarşamba günü yapılan bir toplantıda,' Rusya Federasyonu vatandaşının yazılı onayı ile bir yıla kadar uzun vadeli özel vizeler çıkarılabilecek' dedi.


Bakanlar Kurulu Bakanı, Rusya vatandaşlarının başka ülkede yaşamlarını devam ettiren yakın akrabalarından; eş, ebeveyn, evlat, torun ve benzeri yakınlık gösteren yakınlarına bir yıla kadar Rusya'da kalabilecekleri özel bir vize istemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.


Rusya vatandaşlarının yurtdışındaki yakın akrabaları için Rusya'da kalma prosedürünü kolaylaştırdıklarını açıklayan Mişustin, vatandaşların basit bir yazılı başvuru ile bu kolaylıktan faydalanabileceği belirtti.

 

VİZE ALMAK İÇİN HER ÜÇ AYDA YURT DIŞINA ÇIKMA ZORUNLULUĞU KALKIYOR 

Yakın akrabaların kolay erişim ziyaret yolunun açılması ülke genelinde sevinçle karşılandı. Başbakan Mikhail, ülkede vize verilen misafirin vize alması için her üç ayda bir yurtdışına çıkma zorunluluğunun da yakın bir zamanda kaldırılacağını söyledi.


Mişustin, sınırlarla ayrılan ailelerin hayatını kolaylaştıracak bu uygulama ile konukların bu bir yıllık süre içerisinde oturum veya geçici vize sahibi olmaları için çok iyi bir fırsat olarak gördüklerini açıkladı.

 

Haber Ara