Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Rusya, ABD'nin çekildiği Kamışlı’da askeri üs kuruyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, Rojava’nın Kamışlı kentinde bir helikopter üssü kurmaya başladığını açıkladı. ABD’nin Rojava’dan çekilmesiyle birlikte boşalan birçok bölgeye Rus birlikleri yerleşmişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-14 12:49:15

Rusya, ABD'nin çekildiği Kamışlı’da askeri üs kuruyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin çekildiği sınırımızdaki Rojava'nın Kamışlı kentinde bir helikopter üssü kurmaya başladığını açıkladı.

Rusya devlet ajansı TASS'ın aktardığı açıklamaya göre ise, üs bölgesine 3 tane helikopterin konuşlandırıldığı, üssün karadan-havaya füze savunma sistemleriyle korunacağı kaydedildi.
ABD'nin Suriye'nin kuzey doğusundan (Rojava) çekilmesiyle birlikte boşalan birçok bölgeye Rus birlikleri yerleşmişti.

Rusya'nın, Rojava'nın Kamışlo kentindeki havalimanına yakın bir binaya el koyarak üs kurduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Kasım ayı başında Rus güçlerinin KamışlI Havalimanı'na yakın olan Çiftçiler Sendikası'nı askeri üs olarak kullanmaya başladığını duyurmuştu.

SOHR, Suriye rejiminin Kamışlı Havalimanı'nı Hmeymim Askeri Hava Üssü gibi Rusya'ya 49 yıllığına kiralamak istediğini bildirmişti.

Soçi'de Rusya ile Türkiye'nin üzerinde anlaştığı mutabakata göre de YPG/DSG güçleri sınırdan 30 kilometre içeri çekilecek, sınırın 5 kilometre derinliğindeki bölgede Türk ve Rus askerleri devriye görevi gerçekleştirecekti.

Mutabakata göre Rus-Türk askeri devriyeleri Kamışlı kentini kapsamıyor.

Haber Ara